Tillægstid fører til de to seneste mål i VM-historien

Doha
APTOPIX WCup Senegal Netherlands Soccer Foto: Petr David Josek/Ritzau Scanpix

Der er allerede spillet 60 minutters tillægstid i de fire første kampe ved VM-slutrunden i Qatar.

En time.

Så lang tid er der indtil videre lagt til fodboldkampene ved VM i Qatar, og det drejer sig om de første fire kampe i turneringen.

Det er sket grundet skader, VAR-kendelser, indskiftninger, straffespark og røde kort.

Alligevel er det usædvanligt, når man sammenligner med andre kampe i denne sæson sådan helt generelt.

Men der er en forklaring på de mange ekstra minutter, der også har betydet, at de to seneste mål i hele VM-historien er scoret i Qatar.

Iraneren Mehdi Taremis mål til 2-6 på straffespark mod England blev scoret efter 102 minutter og 30 sekunder. Det er det seneste mål i VM-historien.

Kampen varede med tillægstid 117 minutter, altså 90 minutter i den ordinære tid samt 27 minutter i tillægstid. Det er rekord i tillægstid ifølge det svenske medie SVT.

Davy Klaassens 2-0-mål for Holland mod Senegal efter over 98 minutter er det næstseneste mål i VM-historien.

De mange tillægsminutter er en ny linje, som er besluttet af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) før VM.

Pierluigi Collina, der er chef for Fifas dommerkomité, oplyste i sidste uge, at fjerdedommerne er blevet instrueret i at følge med i den tid, der går tabt.

Det blev også forsøgt under VM i Rusland, men er blevet mere synligt ved de første kampe under slutrunden i Qatar.

Ifølge den tidligere topdommer Jonas Eriksson, som har dømt ved både EM og VM, er det Fifa, som ønsker mere effektiv spilletid. Han spår generelt mere tillægstid i fremtiden.

- Der kommer til at være meget tillægstid, det er et fokuspunkt. Man vil ikke have diskussioner om effektiv spilletid, og derfor kommer dommerne altid til at lægge til for skader og lignende.

- Vi kommer til at se mange flere spilleminutter ved denne slutrunde, siger Eriksson til svenske SVT.

Ifølge statistiktjenesten Opta kom alle de fire halvlege med længst tillægstid i VM-historien mandag.

Det drejer sig om begge halvlege af England-Iran, anden halvleg af USA-Wales samt anden halvleg af Senegal-Holland.