Titelfavoritter tager sejre i kvindeligaen før EM-pause

Esbjerg
Champions League kvindehåndboldkampen mellem Team Esbjerg og Metz Handball søndag den 16. oktober 2022 Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Både Team Esbjerg og Odense Håndbold vandt onsdag aften. Til gengæld tabte Nykøbing Falster i Horsens.

Tre hold ligger nu samlet i spidsen af Danmarks bedste håndboldrække for kvinder før EM-pausen.

Pokalmesteren Team Esbjerg og danmarksmesteren Odense Håndbold kom nemlig på pointmæssig omgangshøjde med Ikast Håndbold onsdag aften, og her kommer de til at ligge frem til slutningen af november, hvor ligaen genoptages efter EM-slutrunden.

På hjemmebane knækkede Esbjerg gæsterne fra Silkeborg-Voel i kampens sidste ti minutter og vandt med 34-29.

Jesper Jensen kan blandt andre takke den norske stjerne Henny Reistad, for med ni mål på ni forsøg var hun sit holds offensive stjerne i kampen.

Også skadesramte Odense tog to point efter problemer undervejs.

Fynboerne var uden de skadede bagspillere Mia Rej, Dione Housheer og Noemi Hafra, men det lykkedes for holdkammeraterne at vinde med 28-27 over Aarhus United.

I løbet af anden halvleg formøblede Odense en seksmålsføring, men hev sejren hjem til sidst.

Til gengæld forsømte Nykøbing Falster Håndboldklub muligheden for at tilslutte sig trioen i toppen.

Falstringerne mistede pusten i udekampen mod Horsens, som vandt 33-25, selv om stillingen var helt lige med 14 minutter tilbage af kampen.