Topholdet Arsenal finder melodien og slår West Ham

London
FBL-ENG-PR-ARSENAL-WEST HAM Foto: Glyn Kirk/Ritzau Scanpix

Arsenal kom bagud 0-1 mod lokalrivalerne fra West Ham, men fik i anden halvleg hevet en 3-1-sejr i land.

Arsenal var lidt i problemer mandag, men Premier Leagues tophold kunne alligevel gå fra banen med tre point efter mødet med West Ham.

Efter at have været bagud 0-1 ved pausen tog Arsenal nemlig tyren ved hornene i anden halvleg.

Med to mål inden for det første kvarter fik Arsenal gjort det til 2-1, og derfra var der ingen tvivl om udfaldet.

Arsenal vandt 3-1 og er nu oppe på 40 point på førstepladsen. Det er syv mere, end Newcastle har på andenpladsen. Nordenglænderne har dog spillet en kamp mere.

Manchester City har 32 point på tredjepladsen med en enkelt kamp færre spillet end Arsenal.

Arsenal satte sig hurtigt på spillet og dominerede. West Ham overlod initiativet til hjemmeholdet og ventede på at slå til på kontramuligheder.

En af dem kom der cirka midtvejs i første halvleg, og den endte med, at Jarrod Bowen blev nedlagt i Arsenals felt af William Saliba. Saïd Benrahma tog sig af forsøget og sparkede bolden ind til 1-0.

Kampen fortsatte derefter i samme rille. Arsenal sad tungt på bolden, og i første halvlegs tillægstid så hjemmeholdet ud til at få en livline.

Dommer Michael Oliver havde dømt straffespark for hånd på bolden i West Ham-feltet, men efter et VAR-tjek blev det omstødt, og gæsterne holdt fast i deres føring.

Dog ikke ret meget længere. Syv minutter inde i anden halvleg var er udlignet. Bukayo Saka opsnappede i feltet, hvad der lignede en afslutning fra Martin Ødegaard. Englænderen gjorde arbejdet færdigt, og så stod der 1-1.

Kun cirka fem minutter senere blev kampen endegyldigt vendt på hovedet. Her sparkede Gabriel Martinelli fra en spids vinkel bolden ind til 2-1 med et skud nær stolpen.

Eddie Nketiah ville også lege med. Efter flot opspil sparkede han køligt bolden ind til 3-1 i 69. minut, og så virkede kampen så godt som afgjort.