Topholdet Arsenal overlever tungt pres og slår Leeds

Leeds
Britain Soccer Premier League Foto: Tim Goode/Ritzau Scanpix

Bukayo Saka scorede det afgørende mål for Arsenal, inden Leeds overtog initiativet og fik et hav af chancer.

Arsenal måtte slide for sejren, da klubben søndag eftermiddag var på visit hos Leeds, som havde Rasmus Nissen Kristensen med i hele kampen.

Premier Leagues tophold var under et massivt pres efter pausen, men lykkedes i sidste ende med at hive en 1-0-sejr hjem.

I overtiden opstod der stort drama, da dommer Chris Kavanagh pegede på pletten og gav Arsenals Gabriel rødt kort.

Efter et VAR-tjek fortrød han dog. Straffesparket til Leeds og det røde kort blev annulleret, og værterne missede en gylden chance for at få uafgjort.

Arsenal vandt, og det betyder, at klubben nu har 27 point i toppen af den engelske liga. Det er fire flere end Manchester City, som senere søndag møder Liverpool.

Leeds indtager en placering som nummer 15 i Premier League.

Leeds var altså bedst efter pausen, men Arsenal greb taktstokken på Elland Road, da kampen endelig blev sparket i gang, efter at problemer med strømforsyningen på stadion havde skabt en forsinkelse på 45 minutter.

Værterne bed dog allerede her udmærket fra sig med fine muligheder til blandt andre Luis Sinisterra og Jack Harrison. Især sidstnævnte spillede en livlig første halvleg.

Den individuelle klasse hos Arsenal blev tydeliggjort efter 35 minutter. Martin Ødegaard sendte en skarp stikning i dybden til Bukayo Saka, der fra en spids vinkel hamrede bolden op i nettaget til 1-0.

Selv om Leeds altså havde muligheder, så blev det aldrig rigtig farligt, og det fik Jesse Marsch til at reagere i pausen.

Træneren satte den bænkede angriber Patrick Bamford på banen, og det var lige ved at give pote allerede i anden halvlegs første minut.

Faktisk fik Bamford bolden i nettet, men han havde været lidt for hård ved Gabriel, så målet blev annulleret.

Men Leeds havde fået blod på tanden og lagde et hårdt, hårdt pres på Arsenal. Efter godt en time gav det pludselig gevinst. William Saliba havde ramt bolden med hånden, og efter et VAR-tjek fik Leeds straffespark.

Patrick Bamford blev sat til at sparke, men den indskiftede angriber sendte bolden forbi mål.

Leeds-spillerne blev ved med at skabe chancer, og i overtiden troede de, at de fik en gylden mulighed for udligning.

Patrick Bamford faldt i Arsenals felt efter en duel med Gabriel, og dommer Chris Kavanagh var ikke i tvivl - straffespark og rødt kort til Gabriel.

I den langsomme gengivelse var det dog tydeligt, at det var en enorm overreaktion, og både straffesparket og det røde kort blev annulleret efter et VAR-tjek.

I Birmingham vandt Chelsea med 2-0 over Aston Villa, mens Manchester United uden en syg Christian Eriksen hjemme måtte nøjes med 0-0 mod Newcastle.