Topholdet FCN udspiller tamme FCK og sejrer fortjent

Farum
Superliga: FC Nordsjælland - FC København Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Søndag vandt veloplagte og velspillende FC Nordsjælland med 3-1 over FC København.

FC Nordsjælland indtager førstepladsen i Superligaen, efter at holdet søndag tog en yderst fortjent hjemmebanesejr på 3-1 over FC København.

Gæsterne leverede en tam præstation og så idéforladte ud, hvilket også må tilskrives FCN's solide indsats.

Farum-klubbens presspil sad lige i skabet, og når hjemmeholdet selv var på bolden, gjorde det veltimede pasningsspil og den konstante bevægelighed, at FCK blev udspillet og løb mange forgæves meter.

FCN's offensivspillere Andreas Schjelderup og Mohammed Diomande stod for to mål i første halvleg, mens indskiftede Oliver Antman udbyggede med et mål i anden halvleg.

FCK-profilen Pep Biel reducerede til slutresultatet 3-1 på et sent straffespark i kampens tillægstid.

Sejren betyder, at FC Nordsjælland ligger på førstepladsen i 3F Superligaen med 16 point efter syv kampe.

Anderledes ser det ud for FCK, der har ni point, hvilket rækker til en syvendeplads.

FCN var dominerende fra første fløjt og kom fortjent foran, da offensivspilleren Andreas Schjelderup scorede efter 11 minutters spil.

FCN udbyggede føringen i det 25. minut, da midtbanespilleren Mohammed Diomande kom først på en returbold.

2-0-stillingen fortsatte frem til pausen, hvor FCK foretog to udskiftninger i håbet om at ændre kampbilledet.

Anden halvleg var dog kun fem minutter gammel, da FCN kom på 3-0, men forsvarsspilleren Martin Freses hovedstødsmål blev efterfølgende underkendt efter et længere VAR-tjek.

FCN havde flere gode muligheder for at udbygge føringen, men kynismen og skarpheden manglede en smule, mens FCK-keeperen Mathew Ryan også leverede flere fine indgreb.

Mod slutningen af opgøret pressede FCK på for at reducere, men hjemmeholdet holdt stand og afviste gæsterne gang på gang.

I kampens tillægstid lykkedes det for indskiftede Oliver Antman at krone sejren med en 3-0-scoring, der lignede kampens slutresultat.

Men i de døende minutter af overtiden blev FCK tildelt et straffespark, som offensivspilleren Pep Biel omsatte til en 1-3-reducering.