Ung dansker viser klasse i Sheffield United-avancement

FA Cup - Third Round - Gillingham v Sheffield United Foto: Paul Childs/Ritzau Scanpix

Flere danskere fik hovedroller i FA Cup. Blandt andre fik William Osula åbnet målkontoen i Sheffield United.

Danske William Osula fik chancen fra start, da Sheffield United på udebane vandt 4-0 over Gillingham FC i tredje runde af den engelske pokalturnering FA Cup.

Og det viste sig ikke at være helt dumt af Sheffield United-træneren, Chris Wilder, at sætte sin lid til det 20-årige angrebstalent.

Efter kun 14 minutter modtog den unge dansker en aflevering omkring midterlinjen. Efter en flot dribletur sparkede Osula bolden mellem benene på Gillingham-keeperen til 1-0.

Danskeren var tydeligt sulten efter en scoring til. Og efter 39 minutter var han vågen i feltet, da Gillinghams målmand gav en returbold efter et langskud, og så skød danskeren sikkert bolden i netmaskerne til 2-0.

Kun fire minutter senere var Osula tæt på at fuldende et hattrick i kampens første halvleg. Han fik dog ikke et ordentligt træf på bolden, der røg langt over mål.

I løbet af anden halvleg kæmpede danskeren fortsat for sit tredje mål, men trods et par gode muligheder lykkedes det ikke.

Efter 72 minutter var det så slut for William Osula, da han blev skiftet ud til fordel for Ryan Brewster.

Sheffield United formåede også at udbygge føringen. Den engelske kantspiller James McAtee var i målhumør og scorede både til 3-0 og 4-0 i slutningen af kampen.

Osula var ikke den eneste dansker, der scorede i lørdagens FA Cup-runde. Watford var bagud 0-1 mod Chesterfield med et 20 minutter tilbage, da Mileta Rajovic blev skiftet ind.

Kun fem minutter brugte danskeren på banen, før han udlignede til 1-1. Watford scorede i kampens døende minutter til slutresultatet 2-1.

Andetsteds fik Phillip Billing en hovedrolle med to målgivende afleveringer, da Bournemouth vendte 0-2 til 3-2 ude mod Queens Park Rangers.