Odense
HANDBALL-C1-EHF-WOMEN-GYOR-ESBJERG Foto: Attila Kisbenedek/Ritzau Scanpix

Györ var en my bedre end Odense Håndbold, da de to tophold i Champions Leagues gruppe A mødtes på Fyn.

Györ er det bedste hold ene gruppe i kvindernes Champions League.

Det beviste ungarerne, da de lørdag aften var på dansk visit og slog Odense Håndbold med 31-30 i kampen mellem første- og andenpladsen i gruppe A.

Odense så længe ud til at være udklasseret, men bragte spænding ind i kampen i de afsluttende minutter.

Men Györ, som har Ulrik Kirkely som træner og Sandra Toft og Line Haugsted på banen, holdt stand og har endnu ikke smidt point i Champions League.

Det betyder, at storklubben nu har booket billet direkte til kvartfinalen.

Odense er fortsat på andenpladsen og står med gode kort på hånden i forhold til at følge Györ direkte i kvartfinalen.

Hjemmeholdet fik et brag af en indledning på opgøret, og særligt Mie Højlund var flyvende. Landsholdsstjernen spillede med enormt tempo og stod for de tre første scoringer, som førte til en Odense-føring på 3-1.

Hun var godt hjulpet på vej af en storspillende Yara ten Holte, der i det fynske mål havde henvist Althea Reinhardt til bænken.

Men så begyndte det at halte for Odense, som mistede pondus i angrebet. Györ fik bedre greb om kampen, og særligt brasilianske Bruna de Paula var med sit eminente fodskifte en konstant hovedpine for det fynske forsvar.

Odense kom bagud 8-13, og træner Ole Gustav Gjekstad måtte dele skideballe ud i sin anden timeout i halvlegen. Det gav pote. Odense scorede pludselig fire mål i træk og gik til pause med kun to mål op til Györ.

Muligheden for at komme tilbage i opgøret så dog hurtigt ud til at være punkteret.

Odenses angrebsspil var igen fuldstændig blottet for skarphed. Tåbelige indspil til stregen, svage afslutninger og sløjt returløb førte til, at Györ hurtigt genopbyggede sin føring på seks mål.

Kort inde i halvlegen blev Andrea Hansen tildelt et rødt kort, fordi hun skød Sandra Toft i hovedet på et straffekast. Det hjalp heller ikke ligefrem på det.

Det var tydeligt, at Mie Højlund var den eneste, der for alvor kunne udfordre det ungarske forsvar, men hun fik ikke meget hjælp fra holdkammeraterne, der virkede uden fantasi og mod.

Derfor skulle Højlund skabe sine egne chancer, og den form for håndbold kommer man ikke langt med mod Györ, som kørte sejren i hus, selv om det blev spændende til allersidst.