USA slår serbiske basketherrer med besvær og når finale

BASKETBALL-OLY-PARIS-2024-USA-SRB Foto: Aris Messinis/Ritzau Scanpix

For femte gang i træk har USA's basketherrer mulighed for at vinde OL-guld efter en kneben sejr over Serbien.

Nikola Jokic og resten af de serbiske basketherrer smed en stor føring på 17 point og tabte 91-95 til USA, der med sejren er i finalen ved OL.

Dermed har USA mulighed for at vinde OL-guld for femte gang i træk.

I torsdagens semifinale var serberne dog bedst i størstedelen af tiden. Serbien kom foran 42-25 i første halvleg af opgøret.

I slutningen af tredje quarter bragte Serbien sig foran med 76-61, men det forspring var ikke nok i den fjerde og sidste periode.

De amerikanske NBA-stjerner bevarede roen og fandt magien i de sidste ni minutter.

Stjerner som Stephen Curry, LeBron James og Joel Embiid tog stort ansvar og var med til at skabe comebacket.

Curry sluttede med 36 point og blev kampens topscorer. LeBron James bidrog med 16 point, men leverede også 12 rebounds og 10 assists.

Hos serberne var Jokic en af de dominerende spillere, og han leverede 17 point i kampen. Topscorer hos serberne blev Bogdan Bogdanovic med 20 point.

I åbningskampen ved OL mødtes USA og Serbien også. Her vandt USA med hele 103-86, så der var en verden til forskel på de to kampe.

I finalen skal USA møde Frankrig, der tidligere torsdag slog Tyskland med cifrene 73-69 i den anden semifinale.