Ustoppelige Leverkusen runder 50 kampe som ubesejret

FBL-GER-BUNDESLIGA-BOCHUM-LEVERKUSEN Foto: Ina Fassbender/Ritzau Scanpix

Med 5-0 over Bochum på udebane har Leverkusen nu vundet 41 af 50 kampe i denne sæson.

Bayer Leverkusen har spillet 50 kampe uden nederlag i denne sæson.

Milepælen blev rundet søndag aften, da Xabi Alonsos tropper på udebane slog bundholdet Bochum med stensikre 5-0 i tredjesidste spillerunde i Bundesligaen.

Netop Bochum er det seneste hold, der har slået Leverkusen. 3-0 endte det tilsvarende opgør således i sidste spillerunde i sidste sæson, men det var langt fra at blive gentaget søndag.

Hjemmeholdet blev efter bare et kvarters spil reduceret til ti mand, da Felix Passlack trak i nødbremsen, og derfra var spænding en mangelvare.

Angriberne Patrik Schick og Victor Boniface scorede hver sit mål i første halvleg, inden indskiftede Amine Adil samt wingbackerne Josip Stanisic og Alejandro Grimaldo lukkede ballet efter pausen.

Sejren bringer Leverkusen op på 87 point for 33 kampe, og undgår man nederlag hjemme mod Jess Thorups Augsburg lørdag, gennemfører Leverkusen som det første hold nogensinde en sæson i Bundesligaen som ubesejret.

Bayern Münchens pointrekord fra 2012/13-sæsonen når Leverkusen dog ikke. Den lyder på 91 point.

Leverkusen tog allerede torsdag - med 2-2 mod Roma - den europæiske rekord for flest kampe uden nederlag, inklusive kampe i pokalen og europæiske turneringer.

Den var 59 år gammel og tilhørte Benfica, der nåede 48 kampe uden nederlag.

På tværs af alle turneringer har Leverkusen vundet 41 af 50 kampe, og ud over kampen mod Augsburg mangler endnu to kampe.

Det er Europa League-finalen mod Atalanta i Dublin 22. maj og DFB Pokal-finalen mod Kaiserslautern i Berlin tre dage senere.