Vanvittig åbningskamp ved OL slutter efter timelang afbrydelse

Saint-Étienne
TOPSHOT-FBL-OLY-PARIS-2024-ARG-MAR Foto: Arnaud Finistre/Ritzau Scanpix

OL i Paris tyvstartede onsdag, da Marokko slog Argentina i fodbold efter genoptagelse og stor dramatik.

Herrernes fodboldturnering ved OL i Paris begyndte onsdag eftermiddag med stor dramatik og en timelang afbrydelse i kampen mellem Argentina og Marokko.

Lidt efter klokken 17 troede holdene ifølge Reuters, at kampen var fløjtet af efter over 15 minutters tillægstid, hvor Argentina fik udlignet i det allersidste minut.

Men det viste sig efterfølgende, at dommeren havde fløjtet for at afbryde kampen. Tilskuere var begyndt at invadere banen, og argentinske spillere fik kastet ting efter sig fra tilskuerrækkerne.

Næsten to timer efter blev kampen så genoptaget uden nogen tilskuere tilbage på stadionet i Saint-Etienne. Og her lagde dommeren ud med at dømme offside på den argentinske udligning efter et VAR-tjek.

Efter få minutters spil blev kampen endegyldigt fløjtet af, og dermed blev det Marokko, der løb med en 2-1-sejr og de tre point efter en kamp sjældent set.

Argentina er en af turneringens forhåndsfavoritter og jagter endnu et trofæ, efter at det ved VM i 2022 og Copa America denne sommer blev til guldmedaljer.

Det er dog langtfra den samme trup, som Argentina har med til OL. Her skal landsholdene nemlig bestå af U23-spillere med undtagelse af tre spillere, der må være ældre.

De tre pladser har Argentina givet til verdensmestrene Julián Álvarez, Nicolás Otamendi og Geronimo Rulli, der alle startede inde mod Marokko.

De måtte dog se Marokko komme foran i første halvlegs tillægstid på et mål af Soufiane Rahimi, der også normalt gør sig på Marokkos A-landshold.

Rahimi udbyggede føringen til 2-0 kort inde i anden halvleg, inden der kom gang i Argentina.

Først reducerede indskiftede Giuliano Simeone, der spiller i Atlético Madrid under sin far, Diego Simeone, inden Argentina på dramatisk vis udlignede i tillægstiden.

De 15 minutters ekstra tid var egentlig gået, men i det 16. tillægsminut headede Cristian Medina udligningen i mål på en returbold efter to skud på overliggeren.

Og så fulgte det store drama.

Målet blev efter den timelange afbrydelse underkendt for offside og trods pres fra Argentina, da kampen blev genoptaget, holdt Marokko stand de få minutter, der manglede, og tog sejren.

De to resterende hold i gruppen, Ukraine og Irak, spiller senere onsdag.

Uden nogen af de nykårede europamestre på holdet fik Spanien åbnet sit OL med en 2-1 sejr over Usbekistan. Målene blev scoret af Marc Pupill og Sergio Gomez.