Vejle buldrer videre mod oprykning til Superligaen

Hjørring
3F Superliga playoff: FCN - VB Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Vejle udbyggede sit forspring i toppen af 1. division, da holdet vandt 1-0 i topopgøret mod Vendsyssel.

Vejle Boldklub kom tilbage på sejrskurs i 1. division, da holdet søndag vandt 1-0 over Vendsyssel FF på hjemmebane.

Med sejren udbygger Vejle sit forspring i toppen af tabellen. Holdet har nu fire point ned til Hvidovre på andenpladsen.

Samtidig har Vejle 11 point ned til søndagens modstander på tredjepladsen. De to øverste placeringer sikrer oprykning til Superligaen.

Vejle var farlige i luftspillet fra kampens begyndelse, og efter 20 minutter kunne udeholdet ikke længere stå imod.

Forsvarsspilleren Stefan Velkov steg til vejrs ved et hjørnespark og stangede bolden i mål.

Backen Miiko Albornoz leverede samtidig assist nummer 11 i sæsonen.

Vendsyssel holdt grebet om Vejle efter pausen og havde bolden i størstedelen af tiden.

Alligevel var Vejle mange gange tæt på at fordoble sin føring, men førerholdet havde ikke marginalerne på sin side.

Tidligere søndag tog Næstved hjemme imod Fremad Amager. Udeholdet kom bagud efter en halv time, men vandt alligevel noget overraskende på et slidt græstæppe.

Angriberen Christian Friedrich blev matchvinder med sit mål til 3-2 syv minutter før tid.

Trods sejren forbliver Fremad på niendepladsen med 23 point. Næstved ligger på fjerdepladsen med 32 point.

Hobro IK var samtidig i aktion mod bundproppen Nykøbing FC. Førstnævnte levede op til favoritværdigheden hjemme på DS Arena og vandt kampen 2-1.

Angriberen Frederik Elkær scorede først for hjemmeholdet, mens forsvarsspilleren Kasper Jensen midtvejs i anden halvleg udlignede til 1-1.

Angriberen Louicius Deedson scorede sejrsmålet 10 minutter før tid.

Kampen var en dyst mellem to direkte konkurrenter om at undgå nedrykning til 2. division. Hobro har nu 22 point på tiendepladsen, mens Nykøbing ligger på sidstepladsen ud af i alt 12 hold med 13 point.

Der resterer to runder i NordicBet Ligaen, inden slutspillet går i gang.