Vejle trækker fra oprykningskonkurrent med hjemmesejr

Vejle
, Superliga: Vejle Boldklub - Lyngby Boldklub Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Hvidovre kom foran og var tæt på 2-0, før Vejle slog tilbage og cementerede sin førsteplads i 1. division.

Vejle ligner et godt bud på et kommende superligahold.

Godt nok kom holdet på hjemmebane bagud mod Hvidovre i topkampen lørdag eftermiddag, men tre mål i anden halvleg sikrede nedrykkerholdet en sejr på 3-1.

I stedet for en førsteplads til Hvidovre må holdet fra den københavnske vestegn sande, at der nu er fire point op til førerholdet Vejle, der har 31 af slagsen.

Og det kunne da meget vel være gået anderledes i Nørreskoven.

Hvidovre var farligst i kampens første halvdel og tog føringen efter en hjørnesparkskombination, da der var spillet 25 minutter af kampen.

Lidt tilfældigt havnede bolden i to omgange hos 22-årige Marcus Lindberg, som bankede bolden over stregen.

Hvidovre pressede værterne og skulle have udnyttet sin gode periode til at score yderligere, for efter pausen slog Vejle effektivt tilbage.

Mohamad Fakhri Al-naser havde efter en time forsømt at bringe Hvidovre på 2-0 fra en spids vinkel, efter at han havde rundet målmanden.

Og bare minuttet efter lå bolden i nettet i den anden ende.

Et perfekt indlæg fandt den store angriber Richard Sukuta-Pasu, der kvitterede med sit sjette sæsonmål i ligaen ved at dirigere bolden over Hvidovre-keeper Filip Djukic.

I modsætning til gæsterne formåede Vejle at slå til igen, mens succesoplevelsen var i frisk erindring.

Euforien fik frit løb, da Dimitrios Emmanouilidis med knap 20 minutter igen fandt netmaskerne via stolpen.

Hvidovre havde enkelte gode tilbud, men hjemmeholdet red på en bølge. Lydniveauet fik endnu et nøk op med fire minutter igen, hvor Arbnor Mucolli afsluttede fra kanten af feltet.

Med hjælp fra en Hvidovre-fod strøg bolden fladt over i det lange hjørne, og Hvidovre var endegyldigt knockoutet.