Velspillende Ikast nedlægger rustne Viborg i lokalopgør

Ikast
Kvindeligaen i håndbold Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Hjemmebanedebutanten Lærke Nolsøe var flyvende og scorede 11 mål, da Ikast vandt 38-23 over Viborg.

Det endte med en klar favoritsejr i den jyske klassiker, da Ikast Håndbold tirsdag aften tog imod Viborg HK i kvindernes bedste håndboldliga.

Hjemmeholdet fra Ikast var gæsterne overlegne i størstedelen af spillets facetter og vandt 38-23.

Med sejren har Ikast fire point for to kampe og topper foreløbig tabellen, mens Viborg efter en sejr i første runde fortsat har to point.

Viborg kom på bagkant fra start og havde svært ved at finde flowet i angrebsspillet. Skudkvaliteten haltede gevaldigt.

Omvendt kom Ikast flyvende og kunne med fire scoringer i streg bringe sig foran 5-1.

Ikast fortsatte med at være i kontrol med flere scoringer i et tomt mål.

Det var mod et rustent Viborg-mandskab, der ad flere omgange smed bolden væk som følge af tekniske fejl.

Udeholdets træner havde inden for de første 12 minutter forlangt to timeouts.

Med en forkert udskiftning, som medførte en to-minutters-udvisning, gjorde Viborg det kun værre for sig selv og kom bagud 4-14.

Ikast buldrede afsted og blev ved med at score på kontra, alt imens holdet også havde en velspillende målmand.

Der kom enkelte momenter af vildskab fra Viborg i første halvleg, men Ikast gik til pause med en komfortabel føring på 20-10.

Efter pausen lykkedes Ikast-spillerne med ikke at tabe deres dueller og holde deres positioner i forsvaret.

Dominansen i angrebet fortsatte med først fire og senere tre scoringer til hjemmeholdet i træk.

Det var særligt Lærke Nolsøe, der voldte problemer for udeholdet. Venstrefløjen blev i sin hjemmebanedebut noteret for 11 træffere.

Bagud med 13-28 fik Viborg scoret fire mål i træk og decimerede dermed Ikasts føring til 11 mål, men herefter gik det igen ned ad bakke.

De flotte indspil fortsatte fra Ikast, der var det eneste hold, som kontinuerligt ramte et fint niveau.

Viborg leverede ingenlunde sit bedste og måtte rejse hjem med et nederlag på 15 mål.

Det var den femte sejr i træk for Ikast i lokalopgøret.