Sport - Ritzau

Viaplay ser begrænsninger i Superligaens egne produktioner

Viaplay ser begrænsninger i Superligaens egne produktioner

Viaplay ser begrænsninger i Superligaens egne produktioner

Ritzau
Zuletzt aktualisiert um:
Superliga: FC Midtjylland - AGF Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Modsat Viaplay mener Divisionsforeningen ikke, at en ny produktion vil begrænse tv-stationernes eget præg.

Når der i denne sæson ruller superligakampe over skærmene, er det tv-stationerne selv, der står for produktionen.

Det ændrer sig fra næste år, hvor fodboldklubbernes sammenslutning, Divisionsforeningen, selv skal stå for at producere kampene fra start til slut.

Det begrænser rettighedshavernes muligheder for at bestemme, hvad der skal ud i de danske stuer, mener Viaplay Groups nordiske sportschef, Kim Mikkelsen.

- Hvis der er noget, de principielt ikke filmer, er det et anderledes produkt, end det er i dag, hvor det er vores redaktionelle vurdering, hvis der er fanballade, bannere, baneløbere og så videre. Det vurderer vi i dag fra situation til situation, siger han.

I en pressemeddelelse præsenterede Divisionsforeningen onsdag et nyt produktionsselskab. Det etableres i samarbejde med DMC Production og skal stå for billeddækningen under hele fodboldkampen.

Her vil man ikke vise politiske budskaber, baneløbere, pyroteknik eller andet, der foregår uden for banen.

Ifølge Claus Thomsen bliver løsningen ikke anderledes end i dag, hvor tv-stationerne selv står bag produktionen.

Man vil også give tv-stationerne mulighed for at sætte deres præg på produktionen, understreger han.

- Host-produktionen er selve fodboldkampen. Den kontrollerer vi. Hvad der skal vises, når man laver den. Det har vi i øvrigt altid gjort kontraktuelt.

- I dag er det kontraktuelt sådan, at man skal fokusere på kampen, ikke vise pyroteknik, hvis man kan undgå det, og hvis en tilskuer får et ildebefindende, skal man ikke filme det.

- Vi kommer også til at give indflydelse på, hvilken producer der er på. Der er forskellige stilarter, i forhold til hvordan man producerer en fodboldkamp. Hvad der bliver fortalt, forklarer han.

Alligevel ser Kim Mikkelsen det som en ændring.

Han nævner eksempelvis fansenes brug af pyroteknik som noget af det, som Viaplay løbende forholder sig til.

- Udgangspunktet er, at vi ikke viser det, hvis der bare er nogle, der tænder et romerlys for at blive set. Men der kunne sagtens opstå en situation, hvor romerlys var relevante. Hvis det for eksempel stopper kampen, eller folk kaster det efter hinanden, siger han.

- Vi gider jo ikke at være naive. Hvis det er det, hele Fodbolddanmark taler om, eller hvis kampen bliver stoppet, ville det være latterligt ikke at vise hvorfor. Pointen er, at det er en redaktionel vurdering.

- Selvfølgelig med respekt for, at hovedpointen er at dække fodboldkampen. Men hvis der foregår noget rundtom, har vi i dag frihed, fordi vi kontrollerer kameraerne.

Anderledes lyder udlægningen fra Claus Thomsen.

- Det kan jeg ikke forstå. For der er i dag aftalt rammer for, hvordan host-produktionerne skal leveres. Det bliver de samme rammer, som der er nu.

- I fald Viaplay vil lave noget ud over de rammer, skal de have et kamera med, som kan lave det under kampen, så de kan vise det før eller efter kampen. Sådan er det i dag, og sådan vil det være fremadrettet.

- Det er ikke et argument, at man ikke har adgang til at bryde aftaler længere, siger direktøren.

Stod det til Kim Mikkelsen og Viaplay, havde tv-stationerne stadig selv ansvaret for at producere kampene.

- For det giver os selvsagt nogle redaktionelle muligheder for at dække de fodboldkampe, som vi mener, de skal dækkes.

- Men selvfølgelig med respekt for, at vi ikke skal ødelægge et kampsignal. Vi ved godt, at opgaven er at producere en kamp. Det er hovedopgaven.

- Men vi anerkender 100 procent, at Divisionsforeningen kan gøre det, og det er sådan, rettighederne er solgt, lyder det fra Kim Mikkelsen.

/ritzau/

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Poul Harald Holm, Mirjam Fibiger Olesen, Ester Esmarch, Henrik Lydeking
„Kristendemokraterne: Tør i lytte til os lokale omkring grænsekontrollen?“