Viborg holder snor i toppen med tæt sejr i Silkeborg

Silkeborg
Superliga Silkeborg IF - Viborg FF Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Viborg FF kunne holde snor i Superligaens top, da holdet i en tæt kamp på udebane vandt 2-1 over Silkeborg.

Viborg FF holdt snor i FC Nordsjælland i toppen af Superligaen, da holdet fra domkirkebyen i en tæt kamp på udebane slog Silkeborg i Superligaens 15. spillerunde søndag.

Silkeborg startede ellers kampen bedst og var foran ved pausen, men gæsterne fra Viborg kom til anden halvleg med ny energi og vendte kampen.

Dermed har Viborg med 28 point på andenpladsen fortsat tre point op til FCN. Modsat risikerer Silkeborg at glide ned på femtepladsen, når FC Midtjylland og OB krydser klinger mandag.

Ovenpå en hæsblæsende start dalede farten efter det første kvarter, hvor især Viborgs pres og spil med bolden også faldt i kvalitet.

Silkeborg-angriberen Tonni Adamsen kunne sende bolden ind under overliggeren til 1-0, da forsvarsspilleren Nicolas Zaletel lettere akavet smed bolden væk i Viborgs opspil i det 28. minut.

Hjemmeholdet kontrollerede kampen efter målet og holdt Viborg fra chancer. Derfor gik Silkeborg til pause med en føring på 1-0.

Gæsterne kom fra pausen med fornyet energi og udlignede i det 53. minut, da midtbanespilleren Jan Zamburek sikkert sparkede kuglen i mål.

Kort efter missede midtbanespilleren Jakob Bonde på et straffespark muligheden for at bringe Viborg foran, da Nicolai Larsen i Silkeborg-buret pillede sparket fra pletten.

Samme scenarie gentog sig i den modsatte ende blot to minutter senere, da kantspilleren Kasper Kusk sparkede et straffespark på overliggeren.

Viborg søgte muligheder over kanterne, og i det 70. minut lykkedes det endelig at finde angriberen Jay-Roy Grot i feltet, der gjorde det til 2-1.

Trods et Silkeborg-tryk mod kampens slutning lykkedes det Viborg at holde hjemmeholdet fra fadet, og gæsterne gik fra banen med en 2-1-sejr.