Viborg kravler op mod toppen med sejr over Horsens

Viborg
Superliga: Viborg FF - AC Horsens Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Viborg FF er blot to point fra førstepladsen i Superligaen, efter at holdet mandag vandt 2-1 over AC Horsens.

Viborg FF viser igen og igen gode takter på hjemmebane og har nu vundet samtlige fem kampe i Superligaen på Energi Viborg Arena i indeværende sæson.

Det står klart, efter at holdet mandag snævert besejrede AC Horsens med 2-1 i niende spillerunde.

Angriberne Justin Lonwijk og Ibrahim Said grundlagde sejren med en scoring hver, inden stadionuret havde rundet 20 minutter.

Viborg sad på stort set alt i hele første halvleg, men Horsens kom lidt bedre med, som kampen skred fremad.

På trods af en meget sen reducering af Horsens behøvede hjemmeholdets fans aldrig at være nervøse for, hvorvidt sejren ville komme i hus, eftersom gæsternes offensiv var lettere tandløs kampen igennem.

Resultatet betyder, at Viborg kravler op på tredjepladsen i Superligaen med blot to point op til førerholdet, FC Nordsjælland. Horsens ligger fortsat på syvendepladsen med syv point færre.

Værterne satte sig på spillet fra første fløjt, og allerede efter otte minutter bragte Justin Lonwijk holdet foran på en lynhurtig omstilling.

Små ti minutter senere fordoblede Ibrahim Said hjemmeholdets føring. Den 20-årige nigerianer opsnappede kuglen midt i Horsens’ felt, rundede et par forsvarsspillere og lagde den sikkert i mål.

Horsens begyndte senere at vise en smule tænder og fik endda sendt bolden i kassen hele to gange inden pausen, men begge sekvenser blev omgående annulleret for offside.

Gæsterne kom bedre med i anden halvleg, mens Viborg omvendt begyndte at spille noget langsommere.

Efter stor ihærdighed lykkedes det gæsterne at reducere til 1-2 i dommerens tillægstid på et mål af Magnus Jensen, men mere blev det ikke til.