Viborg tager første sejr i tæt kamp mod Lyngby

Viborg
Superliga: Viborg FF - Lyngby Boldklub Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Målmanden Oscar Hedvall stod en brandkamp for Viborg, der vandt knebent 1-0 hjemme over Lyngby i Superligaen.

Viborg har ledt efter en sejr i Superligaen i denne sæson, og den kom mandag aften hjemme mod Lyngby i sjette spillerunde.

Med den forløsende sejr rykker Viborg samtidig en anelse væk fra bundstriden med nu fem point efter seks kampe.

Lyngby er fortsat uden sejr med blot to point, hvilket kun er gjort dårligere af Vejle uden point på sidstepladsen.

Det held og de marginaler, Viborg har manglet i de foregående kampe, havde Jakob Poulsens tropper mandag aften.

Viborgs midtbanespiller Magnus Westergaard brændte kampens første store chance efter 20 minutter. Den flade afslutning blev reddet af Lyngby-keeper Jonas Krumrey, der havde fået chancen i stedet for Jannich Storch.

I midten af første halvleg var Viborg-anfører Jeppe Grønning udsat for nogle hårde minutter.

Efter lidt under en halv times spil begik Grønning et straffespark ved at ramme bolden uheldigt med armen efter et forsøg på en brysttæmning i eget felt.

I første omgang havde dommer Jakob Kehlet ikke set forseelsen, men den minimale kontakt med armen blev spottet af VAR.

Lyngby-angriberen Malik Abubakari tog ansvaret fra pletten, men Viborg-keeper Oscar Hedvall reddede forsøget.

Fire minutter senere udgik Grønning med en muskelskade i det ene baglår.

Få minutter før pausen sparkede Viborgs kantspiller Serginho på kassen, men Krumrey diskede op med en redning.

Viborg ledte efter en scoring i anden halvleg og fandt den på et hjørnespark efter 57 minutter.

Det var Viborg-stopperen Nicolas Bürgy, der headede bolden i kassen på en servering fra Serginho.

Lyngby havde dog ikke givet op og var ved flere lejligheder tæt på at udligne.

Efter 71 minutter gav Viborg på uforståelig vis en kontrachance væk, hvor Lyngby endte med at være tre mod en.

Lyngbys hurtige kantspiller Jonathan Amon lagde bolden perfekt til rette for indskiftede Michael Opoku, men han kunne ikke passere Hedvall, der var en levende mur på stregen.

Lyngby-spilleren Magnus Warming gjorde comeback for hjemmeholdet efter sit udlandsophold og var tæt på at udligne, men den indskiftede midtbanespiller ramte stolpen.

Dermed endte det endnu en gang uden point for Lyngby.