Viborgs levende mur stopper Ikasts sejrsmaskine

Viborg
Kvindehåndbold: Viborg HK - Ikast Håndbold Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Anna Kristensen stod en brandkamp for Viborg HK, som tildelte Ikast Håndbold sæsonens første nederlag.

Ikast Håndbolds perfekte sæsonstart er en saga blot.

Ude mod Viborg HK og særligt målvogter Anna Kristensen mødte Ikast torsdag sine overkvinder og tabte 25-30 i kvindernes håndboldliga.

Omvendt var sejren den mest iøjnefaldende i sæsonen for Viborg, der er i gang med at finde sig selv efter at have sagt farvel til nøglespillerne Kristina Jørgensen og Line Haugsted.

Allerede ved pausen var Viborg foran, og medvinden var kun stærkere i anden halvleg frem mod den endelige sejr på fem mål.

Ikast Håndbold ligger stadig i toppen af ligaen med 12 point, mens Viborg med 10 point er på ligaens sjetteplads.

Ikast kan bryste sig af adskillige danske landsholdsspillere, som for nylig var med til at få sølv ved EM.

Men torsdagens opgør så de ikke ud til at være klar til. Ganske vist bragte Simone Petersen gæsterne på 3-2, men herfra tog holdet en scoringspause på næsten ni minutter.

Det fik Ikast-træner Kasper Christensen til at tale med store ord i en timeout, hvor han ikke lagde skjul på, at holdet ville tabe, hvis der ikke skete markante ændringer.

Det havde øjensynligt en kortvarig effekt. Ikast hentede Viborgs forspring, men udeholdets skytter havde det stadig svært i de direkte dueller med Viborgs Anna Kristensen.

Landsholdets tredjevalg på målvogterposten stod med en redningsprocent på over 40 i første halvleg.

Viborg gik til pause med en etmålsføring og undlod at falde sammen efter pausen, hvor gæsterne indledningsvis fik bedre fat.

Med lidt over et kvarter igen bragte Emilie Hovden værterne foran 21-18, og afstanden blev også øget til fire mål, før gæsterne svarede igen.

Ingvild Bakkerud reducerede til 21-22 med ni minutter tilbage, men Viborg formåede nok en gang at slå hullet.

Anna Kristensen holdt niveauet helt til det sidste og umuliggjorde et sidste comeback.