Leserbrief

„En „Makrel-Park“ på Aabenraa Havn?“

En „Makrel-Park“ på Aabenraa Havn?

En „Makrel-Park“ på Aabenraa Havn?

Gunnar Pedersen
Apenrade/Aabenraa
Zuletzt aktualisiert um:

Gunnar Pedersen hat mehrere Vorschläge, wie das neue Stenbjerg-Gebäude am Apenrader Sydhavn heißen könnte. Ob er die ausgelobte Flasche Rotwein gewinnt, ist ihm dabei nicht so wichtig. Er wünscht sich einen Namen, in dem das Wort „Makrele" vorkommt.

Ifølge avisreferaterne fra rejsegildet på Stenbergs nybygning på Aabenraa Havn udlover direktør Henrik Uldall Borch en flaske rødvin til det bedste forslag til et navn for den markante bygning.

Jeg vil da gerne vinde en flaske rødvin, men jeg vil nu hellere have at Aabenraa omsider får noget, hvor der indgår ordet Makreller.

Vi har et spændende og historisk byvåben med „De Tre Makreller”, vi har skilte ved indkørslen til byen med de tre makreller, vi har skraldespande i byen med makreller og det sidste nye er nogle makreller på blomsterkummerne på det nyrenoverede Storetorv. Men vi har hverken en Makrelplads eller Makrelgade eller blot et Makrelstræde. Vi har intet i Aabenraa, der bruger navnet „Makreller”.

Men nu vil jeg prøve om jeg kan vinde den flaske rødvin:

Bygningen er jo en del af Jebsens initiativer i Aabenraa. Og Jebsen og makrellerne er knyttet tæt til hinanden. Jebsens brug af begrebet „Mackerel Spirit” viser tydeligt forbindelsen til Aabenraa og „De Tre Makreller”.

Derfor foreslår jeg, at Jebsens markante bygning på havnen får et navn der har noget at gøre med makrel. Måske er „De Tre Makreller” for lang? Der er mange andre muligheder med et navn med makreller: Makrel-huset, Makrel-gården, Makrel-palæet, Makrel-slottet…

Men netop i disse dage, hvor arbejdet med at forlænge Strandpromenaden ind til byen er gået i gang, begynder der måske at tegne sig et billede af en kommende bynær havnepark. En Makrelpark?

Så mit forslag til navnet på denne markante bygning er så: „Makrel-Parken”

Gunnar Pedersen

Slotsgade 18 b

6200 Aabenraa

Mehr lesen

Leserbrief

Edith Tröster
„Åbent brev til Aabenraa Kommune vedr. Loddenhøj jollehavn“

Leserbrief

Martin Christiansen
„Märchenstunden (Märchen -- Kunden)“

Leserbrief

Ejler Schütt
„DF tager flertallets afgørelse om placeringen af Telemuren til efterretning“

Leserbrief

Signe Bekker Dhiman
„Endelig har vi fundet en placering til Telemuren!“