Leserbrief

„Endelig har vi fundet en placering til Telemuren!“

Endelig har vi fundet en placering til Telemuren!

Endelig har vi fundet en placering til Telemuren!

Signe Bekker Dhiman
Apenrade/Aabenraa
Zuletzt aktualisiert um:
Signe Bekker Dhiman Foto: Karin Riggelsen

Die sozialdemokratische Stadtratsabgeordnete Signe Bekker Dhiman freut sich, dass es endlich gelungen ist, einen Standort für die sogenannte Telemauer zu finden. Sie mahnt allerdings auch zu Geduld: Es kann noch eine Weile dauern, bis der Wiederaufbau des Kunstwerks am Gasværksvej in die Tat umgesetzt wird.

Ja – det har vi været længe om. Jeg må indrømme, at det store kunstværk har været en øm tå for mig alle de 6 år, jeg har siddet i kultur- og fritidsudvalget – og andre har sikkert haft det lige sådan både før og samtidig med mig.

En genplacering af Telemuren har været oppe og vende -og er blevet sendt tilbage i tænkeboks- ad flere omgange. Fordi den ikke bare skal stilles op for at „slippe for den“. Og nej, selvfølgelig skal den hverken i havnen eller andre steder, hvor den kunne fungere som „praktisk fyld“.

Telemuren fortjener nemlig at blive set – og at blive set i den sammenhæng, kunsteren Ulla Viotti, har tænkt den ind i og lavet den til. Under skabelsen tog hun udgangspunkt Aabenraa bys røde teglstensbyggerier, byens historie som søfartsby og havnen, hvilket er grunden til de røde teglsten og de blåglaserede partier i værket. De runde søjlelignende dele henviste til orgelbyggeriet. Værket henviser altså til et urbant miljø, havnen og rødstensbyggerier.

Med udgangspunkt i den viden vedtog vi – i enighed – i udvalget kriterier for en genplacering, der tilgodeså dette.

Efter at de mange indkomne forslag var blevet vurderet ud fra kriterierne, stod det klart, at den bedste genplacering for værket er på Gasværksvej; placeringen ligner sågar den oprindelige, med en trafikeret vej på den ene side af muren og parkerede biler på den anden.

Nu tænker man måske, at der er grænser for, hvor trafikeret Gasværksvej er; men med de planer, der er for området, ved vi, at det bliver den på sigt.

For mig har det været vigtigt, at vi lavede en fast beslutning ift. placeringen og ikke en prioritering af flere mulige placeringer, hvilket der ellers var lagt op til. Det punkt er jeg for længst forbi, og det tror jeg faktisk også, borgerne er.

Når placeringen er fastsat, kan jeg godt vente på, at den fysiske etablering af Telemuren først bliver, når den helt præcise placering og de praktiske forhold omkring denne er afklaret. Det vigtigste er, at beslutningen er truffet – og at arbejdet omkring den bliver gjort ordentligt, så den bliver genrejst lige præcis der, hvor den med sikkerhed skal blive stående.

Tak til alle de borgere, der har engageret sig i debatten og kommet med mange gode forslag til genplaceringen – og tak til Billedkunstrådet, som har bistået os med deres faglige ekspertise (faktisk ad flere omgange); deres vurdering har givet os et godt grundlag at træffe beslutningen på.


Signe Bekker Dhiman (A)

Socialdemokratisk medlem af Aabenraa Byråd
Medlem af kultur- og fritidsudvalget
Formand for børn- og ungeudvalget

Mehr lesen

Nachruf

Brigitta Lassen
Brigitta Lassen Lokalredaktion Tondern
„Wir trauern um unseren Freund Markus“

Leserbrief

Ejler Schütt
„ Toilet på Fladsten rasteplads“

Nachrufe

Erika Knudsen
„Hans Munk Hansen und Gudrun Westerberg in memoriam“

Leserbrief

Jürgen Beck
„Jollelaugets dans på vulkanen“