Leserbrief

„Er Aabenraa omsider klar til sit „Fyrtårn“?“

Er Aabenraa omsider klar til sit „Fyrtårn“?

Er Aabenraa omsider klar til sit „Fyrtårn“?

Gunnar Pedersen, Aabenraa
Apenrade/Aabenraa
Zuletzt aktualisiert um:

In seinem Leserbrief gibt der Apenrader Gunnar Pedersen seine große Zufriedenheit darüber zum Ausdruck, dass es nun offensichtlich Pläne gibt, eine Gesamtlösung für die beiden Museen in der Stadt zu finden. Eine Stadt wie Apenrade bedarf nämlich eines kulturellen Leuchtturms, findet Pedersen.

Jeg synes, vi har set mange spændende udviklinger i Aabenraa de seneste år. Vi har set en flot byudvikling med „Fremtidens Aabenraa“. Der er gang i udviklingen af den nordlige del af gågaden. Vi har fået en fornem Strandpromenade, en Arena ved Idrætshallen og en Campusrambla omkring dyrskuepladsen.

Sydhavn blev ikke fyldt op, og Aabenraa Havn er ved at udvide ved Enstedværket. Alt sammen spændende udviklinger. Men dog ikke mere end man ser i tilsvarende byer landet over. Ikke noget „Fyrtårn”, som sætter Aabenraa på Danmarkskortet.

På museumsområdet har vi set en flot udvikling af Kunstmuseet Brundlund Slot og en forventning til en udbygning til Franciska Clausens samling.

Kulturmuseet med sin flotte søfartssamling har nærmest ligget stille. Men kan vi alligevel omsider se konturerne af det manglende „Fyrtårn” dukke op?

Med optimisme læste jeg udvalgsformanden for Kultur- og fritidsudvalg, Lars Kristensen, fortælle i JVs søndagsudgave d. 6. oktober, at „der arbejdes med en samlet løsning for byens to museer, så både kunsten og kulturhistorien, som Søfartsmuseet repræsenterer, løftes“. Lars Kristensen siger også: „Det er det, der giver mening i min verden.“

Vi kan samtidig læse, at direktøren for Museums Sønderjylland, Henrik Harnow, „glæder sig over der er kommet at der er kommet skred i planerne“.

Mange vil glæde sig over at der forhåbentlig omsider tegner sig en løsning på museumsområdet. Jeg tror på, at visionær præsentation af kunst og kulturhistorie i en markant bygning på en markant placering vil kunne skabe det „Fyrtårn“, som Aabenraa stadig mangler og fortjener!

Gunnar Pedersen
Slotsgade 18b
6200 Aabenraa

Mehr lesen

Leserbrief

Edith Tröster
„Åbent brev til Aabenraa Kommune vedr. Loddenhøj jollehavn“

Leserbrief

Martin Christiansen
„Märchenstunden (Märchen -- Kunden)“

Leserbrief

Ejler Schütt
„DF tager flertallets afgørelse om placeringen af Telemuren til efterretning“

Leserbrief

Signe Bekker Dhiman
„Endelig har vi fundet en placering til Telemuren!“