Leserbriefe

„En replik til Harro Hallmann / Dänemark hat sich verpflichtet“

En replik til Harro Hallmann / Dänemark hat sich verpflichtet

En replik til Harro Hallmann / Dänemark hat sich verpflichte

Helge Poulsen/Harro Hallmann
Kolding/Apenrade
Zuletzt aktualisiert um:

Unser Leser Helge Poulsen greift erneut den Kommunikationschef des Bundes Deutscher Nordschleswiger, Harro Hallmann, an. Dieser stellt in seiner Antwort einige Dinge klar.

En replik til Harro Hallmann

Harro Hallmann har i sit indlæg den 10. juli ringe tiltro til min viden om Sprogcharteret, hvad jeg kan leve med. I sin alenlange opremsning af detaljer får han det til at se ud, som om charteret nærmest er et diktat eller noget nær lovgivning, hvad der ikke er tilfældet.

Der er naturligvis kun tale om anbefalinger og henstillinger, da Europarådet jo mig bekendt ikke kan styre lovgivningen i Danmark.Selvfølgelig er tysk også i Sønderjylland et fremmedsprog, selv om Hallmann nok drømmer om det modsatte. Siden hvornår har danskerne og især sønderjyderne så mindeligt bedt om at få tysk som officielt sprog i Sønderjylland? Det har ikke skygge af folkelig opbakning, og derfor undrer det mig, at Hallmann alligevel så indædt og ihærdigt agiterer for sit projekt, vel at mærke uden at spille med åbne kort i medierne. Det er mig ubegribeligt, at en kommunikationschef ikke af egen drift kan finde ud af at markedsføre sine mærkesager i JV og JP, men ligefrem skal opfordres til det af mig. Hvorfor skjuler Hallmann sig? Er han bange for debat? Må jeg herved opfordre ham til at komme med indlæg, kronikker og talrige indlæg i de danske medier, så vi alle kan få et ærligt indblik i hans hjertesager? Alt andet vil virke lidet troværdigt. Hallmanns forsøg på at benytte genforeningsåret/jubilæumsåret som en hurtig smutvej til at lade hans projekter glide let gennem halsen på mig og andre skeptikere virker slet ikke, hvilket kapaciteter inden for mindretallet også har sat spørgsmålstegn ved. Jubilæumsåret sætter fremfor alt fokus på Tyskland som helhed og handler da slet ikke om små projekter, der skal luskes ind ad bagdøren gennem usmagelig og noget usolidarisk lobbyvirksomhed i det skjulte.

Jeg venter også som mangeårig deltager i afstemingsfesterne stadig i fortættet spænding på, hvorledes Hallmann vil forsvare sin uhyrlige og krænkende påstand om, at de sønderjyske nationalsange har antityske undertoner. Det ville da være et godt emne til en artikel i JV og en håndsrækning til især Hallmanns medborgere i Haderslev, da han jo sætter spørgsmålstegn ved indholdet af den årlige Lysfest. Kom nu ud af busken, Harro Hallmann.Ingen af os er ufejlbarlige, og du skal have tid til at vokse med opgaven som kommunikationschef og vise det format, som nogle af dine forgængere havde, men som du selv mangler totalt.

Helge Poulsen, Snerlevej 48, 6000 Kolding

 

Die Antwort von Harro Hallmann:

Dänemark hat sich verpflichtet

Helge Poulsen überschätzt sein Wissen über die Sprachencharta (dänisch: „Sprogpagten“).

Natürlich hat der Europarat keine Handhabe in Dänemark einzugreifen, aber Dänemark hat die Sprachencharta unterzeichnet und damit eine Reihe von konkreten Verpflichtungen übernommen.

Diesem hat das Folketing zugestimmt, und deshalb ist Dänemark natürlich auch in der Pflicht, was die Umsetzung betrifft.

Die von Dänemark übernommenen Verpflichtungen bedeuten in ihrer Gesamtheit, dass Deutsch in Nordschleswig keine Fremdsprache ist – auch wenn das Helge Poulsen nicht gefällt.

Harro Hallmann, Kommunikationschef & Leiter des Sekretariats der deutschen Minderheit in Kopenhagen

Mehr lesen

Leserbrief

Tony D. Pioch
„I skal ikke blive glemt“

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
„Kritik af islam skal være velkommet i et demokrati“

Leserbrief

Martin Christiansen
„Frage an Tiedemann / Antwort von Tiedemann“

Leserbrief

Niels Flemming Hansen
Niels Flemming Hansen
„Hvad skal vi da med Tysk?“

Leserbriefe

Jørn Arpe Munksgaard
„Helge Poulsens vrangforestillinger om dansk-tysk i Grænselandet“

Leserbrief

C. O.
„ Urteil gegen Deutschen – Sicht des Betroffenen“