Leserbrief

„Verlorene Vereinsmitglieder zurückgewinnen“

Verlorene Vereinsmitglieder zurückgewinnen

Verlorene Vereinsmitglieder zurückgewinnen

Niels Ole Bennedsen
Sonderburg/Sønderborg
Zuletzt aktualisiert um:
Foto: Unsplash

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Holt die Kinder und Jugendlichen zurück in die Vereine, sagt Niels Ole Bennedsen in seinem Leserbrief. Nach Corona braucht es in dieser Hinsicht eine gemeinsame Kraftanstrengung.

Ifølge ”medlemstal.dk”, som er det sted, der indsamler foreningernes medlemstal for idræt, spejder m.m. har Sønderborg kommune mistet over 2000 medlemmer de sidste par år. Et fald på over 8 %, på grund af Covid 19?

Slemt ser det ud for børn og unge, som står for de 50% - dem skal vi have tilbage i foreningerne igen. Ikke kun for foreningernes skyld, ikke kun for deres egen skyld, men også for vi andres, altså samfundets skyld.

Vi kender alle til, en sund sjæl i et sundt legeme, men forenings Danmark er mere end det. Foreningerne har en vigtig demokratisk rolle, eller opdragelse - her bliver de unge formet. De lærer selv disciplin, opdragelse i et fællesskab med andre, hvor man afprøver sig selv i samspil med andre.

Alle er nok enige om, at det at være en del af en arbejdsplads og fællesskabet på arbejdspladsen er vigtigt, hvis man skal være en del af det fælles Danmark - det samme gælder for børn og unge i forhold til foreningerne.

Derfor skal foreningslivet, og det arbejde der her foregår, fortsat være en bærende del af vores dannelse, altså samfund.

Vi skal have de mange, der er faldet ud af foreningerne, tilbage, et stort arbejde for foreningerne, men også et vigtigt arbejde for det kommende nye byråd i Sønderborg kommune.

Niels Ole Bennedsen, Byrådsmedlem Socialdemokratiet, Bækgade 2, 6430 Nordborg

Mehr lesen

Leserbrief

Tom Holden Jensen
„Task Force würde Sonderburg attraktiver machen“

Leserbrief

Erik Lorenzen
„Jugendschule soll in allen Schulen vertreten sein“

Leserbrief

Jan Prokopek Jensen
„Alle Jugendlichen haben Fähigkeiten“

Leserbericht

Claudia Knauer, Büchereidirektorin
„Schulunterricht wie früher: Fräulein Lehrerin, heißt es!“