Leserbrief

„Gågade, storcenter“

Eskild Beck
Apenrade/Aabenraa
Zuletzt aktualisiert um:

Eskild Beck argumentiert angesichts des Ladensterbens in Nordschleswig für eine Überdachung der Fußgängerzone in Apenrade.

Sønderborg, Haderslev, Aabenraa, …., alle lider under butiksdød. Og mange initiativer bliver taget for at tage konkurrencen op med bekvemme storcentre, den magelige internetsofa, og andre udfordringer for at få folk lokket på gaden.

I Aabenraa har en overdækket gågade været oppe at vende næsten siden gågaden blev etableret i 60-erne. Men, sikkert af mange grunde, er der aldrig blevet gjort forsøg.

Nu er byen så heldig at have en meget smal gågade, ideel til en delvis overdækning. Og en punktvis, små afsnit på 25 – 35meters længde, overdækning må være et forsøg værd. Måske i form af pergolarer, eller sejl. Placeret steder hvor det ikke vil genere interessant arkitektur, eller hvad der ellers måtte være af forhindringer.

I forbindelse med byfornyelse af den nordlige bydel kunne man jo lave en prøve ved Kvikly bygningen. Det ville ikke koste alverden, og så bliver en overdækning afprøvet. Eskild Beck

Mehr lesen

Offener Brief

Jasper Andresen
Jasper Andresen
„Unmengen an Möglichkeiten - wenn wir nach vorne schauen“

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
„Facebook indskrænker også ytringsfriheden “

Leserbrief

Martin Christiansen
„Angekommener Rat – wer weiß?“

Leserbrief

Rasmus Andresen und Peter Westermann
„Zur grenzüberschreitenden Zusammenarbeit“

Leserbrief

Karl Erik Olesen
„Sønderjylland trænger til prioritering“

Leserbrief

Bent Iversen
„SF: Stop for besparelser på ældreområdet!“