Leserbrief

„Ødelæggende ekspropriation i forbindelse med anlæggelse af 8 testmøller“

Ødelæggende ekspropriation i forbindelse med anlæggelse af 8 testmøller

Ødelæggende ekspropriation i forbindelse med 8 testmøller

Erik Haarløv
Tondern/Tønder
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Erik Haarløv aus Assens widmet sich befürchteten Enteignungs-Plänen im Kontext mit einem möglichen Windkraft-Testcenter in Ballum.

Myndighederne i København er vist ikke klar over de lokale forhold vest for Skærbæk, hvor det gigantiske vindmølletestcenter er tænkt placeret.

De 8 store testmøller er tænkt placeret i nærheden af tilkørslen til Rømø dæmningen. At myndighederne har øje for at møllerne og deres vinger kan udgøre en fare for lokalsamfundet åbenbares ved, at man vil være nødt til at ekspropriere et stort sikkerhedsområde omkring.

 Rygterne siger (de konkrete tal og planer er ikke offentliggjort) at kystvejen nr 419 dvs. den smukke vej langs ballumdiget skal nedlægges og ligeledes Ballum Slusekro (historisk samlingssted for digelagene, opført i 1915  i den smukke ”Heimat Schutz”- stil og som hænger sammen med Ballum sluse og Ballum dige tegnet af ingeniør Hinrichs fra Ditmarsken og sat i værk af landrat Rogge i Tønder). Måske skal Markmandshuset også rives ned.

Året igennem bliver Rømødæmningen benyttet af den lokale trafik til børnehave, skoler, lægehus, Arriva togstation og indkøbs forretningerne i Skærbæk. Håndværkere fra Skærbæk  kører dagligt til Rømø for at servicere sommerhusene. Ligeså gør lastbiler med lossede fisk fra bådene i Havneby og transporten fra rejefabrikken med de delikate Rømø rejer.

 I vinterhalvåret er vilde storme i området hyppige og ofte kan de ledsages af faretruende stormflod med pres på digerne. Mølleingenørene er tilsyneladende usikre på møllernes sikkerhed siden man vil sikkerhedsekspropriere. Det forstår man godt for, hvis en møllevinge fra ½ km højde falder af i storm, vil den kunne flyve meget meget langt og risikere at ramme digerne syd eller nord for rømødæmningen med fare for digebrud og oversvømmelse som resultat.

Turistindustrien på Rømø er kæmpe kæmpestor, og det er vist noget man ikke har øje for på gangene i Energiministeriet,

Al turist trafik til Rømø må nødvendigvis passere møllerne, om sommeren kan der tælles 10 000 biler dagligt på Rømødæmningen. Man kan ikke ekspropriere sig ud af dette problem. Om sommeren kan der være 100 000 mennesker på en solskinsdag på Lakolks strand, og lørdag formiddag og eftermiddag om sommeren er trafikken til og fra udlejningssommerhusene også betydelig.

Skal tyskerne i bil til Sild benyttes ofte vejen sydfra over Rømø, for så at tage færgen Havneby - List  og retur. Hindenburg dæmningen til Sild er jo kun for togtrafik.

Hele marsken er en stor del af året våd, fugtig og  med blød beskaffenhed. De mange grøfter og kanaler i hele området vidner om det. Hvis store vindmøller skal rejses på så sumpede områder, vil det kræve extraordinære, omfattende, larmende piloteringsanlæg, der vil skræmme fugle og turister bort.

Det har været påfaldende at myndighederne ikke har orienteret om deres meget omfattende og ødelæggende ekspropriations planer, - det er meget ærgerlig, - hvad er grunden hertil?. Måske kunne lokale repræsentanter for partierne oplyse herom.

Erik Haarløv,
Søfartslæge og Offshore Medical
Lindholmvænget 5
5610 Assens
Tlf 20253852
eoh@c.dk

Mehr lesen

Nachruf

Meinung
Hans Schmidt Lindholm
„Farvel til Skærbæk-høvdingen“

Leserbrief

Meinung
Karsten Drøjdal
„Klarhed og åbenhed i Tønder Kommunes beslutningsprocesser“

Leserbrief

Meinung
Torben Struck
„Den Grønne omstilling fortsætter“

Leserbrief

Meinung
Barbara Krarup Hansen
„Afvisning fra Ankestyrelsen“

Leserbrief

Meinung
Ernstwalter Clees
„Wo bitte gehts zum Herzogtum Süderjütland?“