Leserbrief

„Brug for kommunal handlekraft i coronakrisen“

Brug for kommunal handlekraft i coronakrisen

Brug for kommunal handlekraft i coronakrisen

Ole Beese Nielsen
Odense
Zuletzt aktualisiert um:

In einem Leserbrief teilt Ole Beese Nielsen seine Meinung zum kommunalen Umgang mit der Coronakrise mit.

Syddanmark står i en hidtil uset situation, hvor de lokale virksomheder presses af den nye virkelighed, coronakrisen har udløst. Den delvise nedlukning af vores samfund rammer virksomhederne hårdt på omsætningen – og kan på både kort og langt sigt komme til at udløse konkurser på stribe og tab af lokale arbejdspladser.

Derfor er der også brug for, at de syddanske kommuner viser handlekraft i en svær tid. Et godt sted at starte kunne være at sætte gang i de service- og renoveringsopgaver i forbindelse med kommunale bygninger, der ligger og venter. Det er sund fornuft at gennemføre moderniseringen af disse bygninger, når de alligevel står tomme og ubrugte hen disse dage. Det er opgaver, som i mange tilfælde allerede er aftalte og budgetterede, men som endnu ikke er sat i gang.

Vi ved, at flere kommuner allerede kigger på denne mulighed, og vi kan kun opfordre til, at man i resten af regionens kommuner følger samme strategi.

Ved at lade virksomhederne starte på arbejdet kan man holde hjulene kørende i de lokale virksomheder og på den måde måske begrænse behovet for at eksempelvis el- og vvs-installatører må sende deres ansatte hjem – eller i værste fald ligefrem opsige dygtige medarbejdere, som der ellers vil blive god brug for, når vi forhåbentlig inden længe kan vende tilbage til en mere normal hverdag.

Flere syddanske kommuner ER allerede gået i gang med at kigge på mulighederne for at hjælpe de lokale virksomheder. Eksempelvis har man i bl.a. Assens, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Odense, Nordfyn, Nyborg, Svendborg, Middelfart, Vejle, Varde, Horsens, Esbjerg, Kolding, Tønder og Sønderborg besluttet at fremrykke betalingen for det arbejde, virksomheder har udført for kommunerne. Det er et både vigtigt og positivt signal at sende til det lokale erhvervsliv.

Vi er fuldt ud bevidste om, at de kommunale anlægslofter kan være en bremseklods for denne strategi. Derfor vil vi også opfordre til, at man inde på Christiansborg gør, hvad man kan, for at lempe på loftet, så kommunerne i bl.a. Syddanmark får den nødvendige handlefrihed til at hjælpe virksomhederne med at holde gang i hjulene. På den måde kan vi sikre den omsætning, som er en forudsætning for, at vi kan finansiere eksempelvis det sundhedsvæsen, der mere end nogensinde viser sit værd og sin vigtighed disse dage.

Ole Beese Nielsen, medlem af TEKNIQ Arbejdsgivernes regionale råd for Region Syddanmark
Thulevej 13
5210 Odense NV

Mehr lesen

Leserbrief

Gisela Margarete Seffel
„Wie geschaffen für den Berg“

Leserbrief

Elisabeth Petersen
„Knivsberg-Entlassung: Wieso, weshalb, warum?“

Leserbrief

Bent Tvede Andersen
„Grenzöffnung sinnvoll?“

Leserbrief

Helge Poulsen
„Helge i Kolding leder efter Harro Hallmann“