Leserbrief

„Gebt der Natur mehr Platz“

Gebt der Natur mehr Platz

Gebt der Natur mehr Platz

Faisal Shojai und Nils Sjøberg
Sonderburg/Sønderborg
Zuletzt aktualisiert um:
Gräser gehören im Oktober zu Sträußen. Foto: Karin Riggelsen

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Der Natur könnte es in der Sonderburger Kommune viel besser gehen. Das stellen der Spitzenkandidat der Sonderburger Kommune, Faisal Shojai, und der Regions- und Folketingskandidat von Radikale Venstre, Nils Sjøberg, fest.

Naturen kan blive betydeligt bedre i Sønderborg Kommune. Det fremgår af en undersøgelse, som Naturfredningsforeningen har offentliggjort.

I undersøgelsen er Sønderborg Kommune placeret helt nede på en 83. plads blandt landets 98 kommuner, når det gælder en indsat for biodiversitet og sikring af truede arter.

Det ser ud til, at byrådet i Sønderborg enten har glemt det nære miljø eller at Project Zero’s imponerende indsats på natur og klimaområdet er blevet en sovepude.

Der er således ingen tvivl om, at også vi glæder os over, at Sønderborg Kommune vil være den første kommune i landet som er fuldstændig CO2-neutral i 2029. Vi bruger det ofte som eksempel på, hvad andre kommuner kan gøre.

Men når det gælder biodiversiteten og sikring af truede arter, så halter Sønderborg Kommune alvorligt bagefter. Her kan Sønderborg lade sig inspirere af nabokommunerne på samme måde som Project Zero kan inspirere dem.

For Sønderborg Kommune kan gøre meget mere for at styrke naturen i byområderne og i skovene. Vi vil derfor komme med en række miljø- og klimaforslag til hvad man kan gøre, men vil også opfordre andre til at deltage i debatten.

Helt overordnet vil vi arbejde for og opfordre til:

· At Sønderborg Kommune arbejder for, at der bliver etableret nye naturområder.

· At kommunale skove omlægges til urørt skov, hvor dyr, insekter og blomster får bedre levevilkår, med respekt for eksisterende aktiviteter i området. Her er en lokal dialog med de forskellige brugergrupper vigtig, så der tages højde for specifikke udfordringer og muligheder i de valgte løsninger.

· At alle får let adgang til varieret natur og rekreative byrum i både Sønderborg og i centerbyerne.

· At der værnes om vores natur og kystarealer.

Resultaterne vil bidrage til øget sundhed og trivsel. Desuden vil det samme med Project Zeros imponerende klimatiltag være med til at gøre Sønderborg mere attraktiv som tilflytningskommune.

Mehr lesen

Leserbrief

Niels Ole Bennedsen
„Spielplätze in den Orten sind wichtig“

Leserbrief

Niels Ole Bennedsen
„Verlorene Vereinsmitglieder zurückgewinnen“

Leserbrief

Jan Prokopek Jensen
„Zahl der Arbeitslosen fällt und fällt“

Leserbrief

Christel Leiendecker/Kirsten Bachmann
„Fokus auf die mentale Entwicklung und das Wohlbefinden der Kinder ab 6 Jahren“