AaB åbner bundstriden med vital storsejr i Horsens

Horsens
Superliga: AC Horsens - AaB Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

AaB hentede søndag tre vigtige point til bundstriden, da man på udebane slog AC Horsens med 4-0 i Superligaen.

Der var vitale point på spil i bundbraget mellem AC Horsens og AaB, da AaB søndag sikkert vandt 4-0 på udebane i nedrykningsspillets første runde.

Horsens havde store muligheder mod et til tider lavtstående AaB-hold specielt i første halvleg. Men i den modsatte ende leverede gæsternes offensiv flotte kombinationer, der sikrede de afgørende scoringer.

I anden halvleg blev Horsens reduceret til ti mand, og AaB kunne fortjent køre en uhyre vigtig sejr hjem for første gang i ti superligakampe.

Med den afgørende sejr reducerer AaB afstanden til Horsens over nedrykningsstregen til fem point. AaB ligger næstsidst med 18 point, mens Horsens er på 10.-pladsen med 23 point.

AaB lagde et tryk på Horsens fra start, og efter bare seks minutter bragte angriberen Nicklas Helenius gæsterne på 1-0.

Helenius headede frygtløst bolden forbi Horsens-målmand Matej Delač, der i samme ombæring voldsomt nedlagde angriberen. Nicklas Helenius måtte herefter lade sig udskifte med en hovedskade.

Horsens sad derefter mere på spillet, men mod slutningen af halvlegen pressede gæsterne på igen, og AaB-spilleren Iver Fossum fordoblede føringen til 2-0 efter en flot dybdeaflevering bag Horsens-forsvaret.

Anden halvleg var knap fløjtet i gang, da Horsens-forsvareren Malte Kiilerich fik sit andet gule kort, og dermed skulle hjemmeholdet jagte et comeback med en mand i undertal.

Gæsternes Allan Sousa gjorde det til 3-0 efter 76 minutter til stor forløsning for det udsolgte udebaneafsnit.

Horsens-opløsningen fortsatte, da AaBs Lucas Andersen lukkede til 4-0 med fem minutter tilbage.