Aalborg nærmer sig toppen efter overtidssejr i Esbjerg

Esbjerg
Rungsted Seier Capital - Aalborg Pirates Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

De regerende mestre kæmpede sig til to point mod Esbjerg og puster nu førende Sønderjyske i nakken.

Aalborg Pirates er kun et point efter Sønderjyske i toppen af den bedste ishockeyrække, efter at aalborgenserne sled sig til to point med en 3-2-sejr i Esbjerg søndag eftermiddag.

Tobias Ladehoff leverede kampens afgørelse to minutter og syv sekunder inde i overtiden, da han snuppede pucken fra Esbjergs Tuomas Vartiainen og hakkede den ind bag Mathias Seldrup i hjemmeholdets mål.

De regerende mestre måtte dog slide hårdt for sejren over et Esbjerg-hold, der er ved at komme op i omdrejninger oven på en elendig sæsonstart.

Det var da også esbjergenserne, som bragte sig foran efter 17 jævnbyrdige minutter. Aalborg-målmand Thomas Lillie parerede et skudforsøg, men pucken røg lige ud til Tuomas Vartiainen, som maste den i nettet fra tæt hold.

Føringen holdt kun et par minutter ind i anden periode. Efter en fæl opspilsfejl af hjemmeholdet fik Aalborgs Trevor Gooch frit skud, og det var en smal sag for amerikaneren at bringe balance på måltavlen.

Aalborg så ud til at være på sejrskurs, da Kirill Kabanov 13 minutter før tid gjorde det til 2-1. Men syv minutter senere fik Will Merchant udlignet, i en situation hvor Esbjerg var i overtal på isen.

Ladehoffs overtalsscoring forhindrede vestjyderne i at få mere end det ene point, og dermed er Esbjerg fortsat på sjettepladsen - nu med 14 point. Det er seks point færre end søndagens modstander.