Aalborg Pirates sikrer sig matchbold i DM-jagten

Herning
Aalborg Pirates - Herning Blue Fox, DM ishockey finaleserien Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Herning Blue Fox blev overmatchet i den fjerde DM-finale, og nu kan Aalborg blive mester i det næste møde.

Vinder Aalborg Pirates den næste kamp i finaleserien mod Herning Blue Fox, kan klubben kalde sig dansk mester i ishockey.

Det står klart, efter at nordjyderne fredag aften vandt den fjerde finaledyst med 6-2 i Herning.

Aalborg er nu foran med 3-1 i kampe, og dermed kan de forsvarende mestre genvinde DM-guldet på hjemmebane i den næste kamp søndag.

Fredagens dyst var ellers meget tæt i første periode, hvor begge hold kom på måltavlen.

Allerede efter knap tre minutter scorede Julian Jakobsen et lidt tilfældigt mål, da han slyngede pucken ind foran mål fra den ene side. Til al held for Jakobsen ramte pucken Herning-keeper Mac Carruth og blev rettet i mål.

Et lille minut senere udlignede Brett Perlini med en stærk afslutning. Fra sin position i venstre side af banen sendte han pucken resolut op i fjerneste hjørne.

Syv minutter inde i anden periode slog Trevor Gooch pucken ind foran Hernings mål, og igen drog Aalborg fordel af tilfældigheder. Pludselig lå pucken i nettet.

Målet til 3-1 kom i powerplay, da Patrick Bjorkstrand spillede pingpong med Julian Jakobsen og hamrede pucken op i nettaget.

Aalborg havde kampen i sin hule hånd og lammede ganske enkelt Hernings offensive spil.

I tredje periode gjorde Herning det ikke ligefrem lettere for sig selv. Jonathan Racine-Clarke blev efter få minutter smidt ud i resten af kampen, og Aalborg fik fem minutter i powerplay.

Det udnyttede Victor Rollin Carlsson ved at bringe nordjyderne i front med 4-1, da han tog chancen langt udefra. Derfor betød det ikke alverden, at Mathias Bau med fire minutter igen reducerede til 2-4.

Faktisk scorede Aalborg yderligere to gange i tomt mål, da Herning satsede hele butikken, og så var det afgjort.