Arsenal nedlægger Tottenham i underholdende London-derby

London
Britain Soccer Premier League Foto: Kirsty Wigglesworth/Ritzau Scanpix

Med en 3-1-sejr over lokalrivalen Tottenham fortsatte Arsenal sin gode sæsonstart i Premier League.

Arsenal har fået en fremragende start på sæsonen. Lørdag blev det til endnu en sejr, men denne gang betød den nok lidt mere end de tre point for London-mandskabet.

Modstanderen var nemlig lokalrivalen Tottenham, som blev sendt den korte tur hjem fra Emirates Stadium med et nederlag på 1-3 i bagagen.

Der stod 1-1 ved pausen, hvorefter Arsenal med to mål i første halvdel af anden halvleg kom på sejrskurs.

Med sejren har Arsenal nu 21 point for otte kampe. Tottenham har 17 på tredjepladsen. Manchester City kan med en sejr over Manchester United søndag komme op på 20.

Arsenal kom stærkt fra land mod Tottenham, og efter 20 minutter fik Thomas Partey stadion til at eksplodere i jubel, da han med et velplaceret drøn fra distancen gjorde det til 1-0.

Efter scoringen kom Tottenham dog i gang. Langsomt nærmede gæsterne sig Arsenals mål, og ti minutter efter åbningsmålet var der udlignet.

Richarlison blev nedlagt i Arsenals felt, og dommeren pegede på straffesparkspletten. Harry Kane skulle tage sig af straffesparket, og stjerneangriberen fik udlignet.

Kampen var nu mere jævnbyrdig, men fra anden halvlegs start tog Arsenal teten igen.

Tottenham-målmand Hugo Lloris kunne ikke holde styr på et hårdt skud fra Bukayo Saka, og så var Gabriel Jesus på pletten. Brasilianeren skovlede bolden over målstregen til 2-1 efter kun cirka tre minutter.

Trods den store fejl af Lloris var scoringen ikke ufortjent. Arsenal dominerede spillet i anden halvleg. Tottenham fik det ikke nemmere af, at Emerson Royal efter et kvarter blev udvist med direkte rødt kort for en grov tackling.

Lidt efter blev ondt værre for Pierre-Emile Højbjerg og co. Her scorede Granit Xhaka til 3-1. Schweizeren fik bolden på kanten af feltet, tog et træk og sparkede den tørt ind.

Der stod Arsenal på det hele, og i slutfasen var det tættere på 4-1 end 3-2.