Belgien overrasker med VM-sejr over Tunesien

Malmø
VM herrehåndbold: Belgien-Tunesien Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Belgien byder sig til i kampen om avancement ved håndbold-VM efter en 31-29-sejr over Tunesien.

Belgiens håndboldherrer har fået sine første point ved et verdensmesterskab nogensinde.

Søndag aften fik Danmarks gruppekonkurrent to af slagsen, da det lykkedes at lave en mindre overraskelse og slå Tunesien med 31-29 efter en jævnbyrdig duel i Malmø.

Ingen af holdene formåede at føre med mere end to mål på noget tidspunkt i kampen.

Tunesien havde flest spinkle føringer i første halvleg, men belgierne kunne gå til pause med et marginalt overtag på 17-16 på måltavlen.

Anden halvleg var også en lang stillingskrig, men i kampens sidste minutter slog Belgien det afgørende hul, og så var der vild belgisk jubel, da de 60 minutter var gået.

Belgien fik dermed vasket den danske lussing fra VM-premieren af sig. Den kamp tabte belgierne med 15 mål.

VM-debutanten står nu med særdeles gode muligheder for at avancere til mellemrunden.

I gruppe G, som Danmarks gruppe skal parres med i mellemrunden, vandt Egypten som forventet den nordafrikanske duel over Marokko. Egypterne vandt med 30-19 og fulgte dermed op på den imponerende åbningssejr over Kroatien.

I gruppe E vandt Tyskland den formodede kamp om førstepladsen med 34-33 over Serbien.