Bo Svensson debuterer i Union Berlin med snæver pokalsejr

Greifswald
Greifswalder FC - 1. FC Union Berlin Foto: Andreas Gora/Ritzau Scanpix

Union Berlin vandt 1-0 ude over Greifswald i den tyske pokalturnering. Leipzig overvandt chokstart.

Den danske fodboldtræner Bo Svensson har fået en resultatmæssig godkendt debut som cheftræner for bundesligaklubben Union Berlin.

Hans mandskab levede op til favoritværdigheden ved at ekspedere upåagtede Greifswald ud af den tyske pokalturnering. Det blev dog kun til en beskeden sejr på 1-0.

Målet blev sat ind af den indskiftede belgier Yorbe Vertessen midt i anden halvleg.

Greifswald spiller til daglig i den nordøstlige Regionalliga. Det er det fjerdehøjeste liganiveau i det tyske fodboldsystem, og fordelt på fem regioner rummer Regionalligaen de hold, der er placeret som nummer 57-149 i ligasystemet.

Derfor var det på papiret en blød start for Bo Svensson i sin første betydende kamp, siden han i november sidste år stoppede som cheftræner i Mainz. I Union-målet havde han valgt den danske landsholdsreserve Frederik Rønnow.

Flere andre bundesligahold var ligeledes i aktion i første runde af pokalturneringen lørdag eftermiddag.

Den formodede topklub RB Leipzig overvandt en chokstart ude mod Rot-Weiss Essen. Leipzig kom bagud i kampens andet minut, men stjernerne Loïs Openda, Benjamin Sesko og Xavi Simons samt nytilkomne Antonio Nusa sørgede med et mål hver for, at Leipzig vandt 4-1.

Yussuf Poulsen var ikke med i kamptruppen for Leipzig.

Mikkel Kaufmann debuterede for Heidenheim i holdets 4-0-sejr ude over FC 08 Villingen. Freiburg vandt med samme cifre ude over VfL Osnabrück.

Lørdag aften spillede Borussia Dortmund sig også videre i pokalturneringen med en forventet sejr. Den tyske storklub vandt 4-1 ude Phönix Lübeck, der i anledning af de prominente gæster havde lejet sig ind på Hamburger SV's hjemmebane.

Med den magelige sejr fik 35-årige Nuri Sahin en optimal start på tilværelsen som cheftræner for sidste sæsons Champions League-finalist.