Brøndby åbner sæsonen med smal sejr i Silkeborg

Silkeborg
Silkeborg IF - Brøndby IF, 3f superliga Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Brøndby IF vandt søndag en underholdende sæsonpremiere med 2-1 i Silkeborg.

Brøndby IF kom fra land med en sejr i Superligaen, da holdet søndag vandt sæsonpremieren 2-1 i Silkeborg.

I et livligt opgør var Brøndby i store perioder presset i bund af et velspillende Silkeborg-hold, men værterne misbrugte adskillige store muligheder.

I stedet kunne Brøndby hente de tre point, da midtbanespilleren Hakon Evjen midtvejs i anden halvleg afgjorde opgøret.

Brøndby lagde aggressivt fra land med et højt pres, men efter blot fem minutter kom Silkeborg i front efter en flot omstilling.

Venstrebacken Lucas Engel fandt plads bag Brøndbys bagkæde, og han fandt Silkeborg-spydspidsen Tonni Adamsen i feltet, der kraftfuldt hamrede bolden i mål.

Brøndby svarede dog hurtigt igen, for efter et kvarters spil erobrede gæsterne bolden på Silkeborgs banehalvdel, og angriberen Mathias Kvistgaardens tværbold fandt midtbanespilleren Nicolai Vallys, der få meter fra mål sparkede udligningen ind.

Resten af halvlegen var en underholdende og afvekslende affære, hvor begge mandskaber forsøgte med offensivt spil og flere gange var nærgående, men ingen af holdene fik bolden i netmaskerne, og derfor stod der 1-1 ved pausen.

Silkeborg satte sig på kampen i anden halvleg, og blot to minutter efter pausen var værterne millimeter fra at score, men Brøndby-målmanden Thomas Mikkelsen leverede en vild refleksredning på målstregen, og Tonni Adamsen hamrede riposten over det tomme mål.

Trods massiv Silkeborg-dominans var det Brøndby, der formåede at få bolden i nettet, da netop indskiftede Hakon Evjen efter 65 minutter scorede på en nedfaldsbold i feltet.

Silkeborg fortsatte herefter presset på Brøndby, og efter 77 minutter troede værterne, at den indskiftede kantspiller Kasper Kusk havde udlignet, men målet blev annulleret for offside efter et VAR-gennemsyn.

I slutfasen holdt Brøndby-defensiven stand, og derfor vandt holdet 2-1 i sæsonpremieren.