Brøndbys aarhusianske banemænd fortsætter pokalfremmarch

Aarhus
B.O. Skivefolkeblad Fodbold 2. division, Aarhus Fremad - Skive Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Aarhus Fremad er nu blandt de otte bedste i pokalturneringen. Også AaB er klar til kvartfinalerne.

For fodboldspillerne i Aarhus Fremad har denne sæsons pokalturnering udviklet sig til lidt af et eventyr. Og det er ikke slut endnu.

Efter 4-0-ydmygelsen af Brøndby i seneste runde fortsatte aarhusianerne fremmarchen i onsdagens ottendedelsfinale. Hjemme på Riisvangen vandt Aarhus Fremad 3-1 over Fremad Amager fra bunden af den næstbedste række.

Dermed er den tidligere superligaklub nu blandt de otte bedste i pokalturneringen.

Ligesom mod Brøndby var det en kanonstart, der sendte Aarhus Fremad på sejrskurs.

Et amagerkansk selvmål og en scoring af Mathias Kubel gav hjemmeholdet en 2-0-føring, inden der var spillet 20 minutter.

Christian Friedrich fik godt nok reduceret for Fremad Amager, men Søren Andreasen genoprettede tomålsforspringet efter 28 minutters spil.

Da Fremad Amagers Mads Aaquist blev smidt ud kort før pausen, så det endnu bedre ud for det formstærke Aarhus-hold. Og det lykkedes da heller ikke gæsterne fra Amager at bringe sig tilbage i kampen.

Ved Lillebælt var der tiltrængt opmuntring til AaB, som vandt knebent med 2-1 over Middelfart, der ligger i spidsen af 3. division.

AaB's Allan Sousa åbnede scoringen otte minutter efter pausen. Brasilianeren slap fri og afdriblede Middelfart-keeperen Casper Radza, inden han lagde bolden ind i det tomme mål.

Fire minutter før tid øgede Louka Prip til 2-0, da han sparkede en ripost fra Radza i nettet. Marcus de Claville Berthelsen fik reduceret i overtiden, men mere blev det ikke til for fynboerne

Tirsdag spillede Sønderjyske sig som det første hold i kvartfinalerne.