Dansk træffer hjælper Sparta Prag i Europa League

Asger Sorensen Foto: Ondrej Deml/Ritzau Scanpix

Asger Sørensens hovedstødsmål var medvirkende til Sparta Prags samlede 5-4-sejr over Dinamo Zagreb.

Brian Priske og resten af danskerkolonien i Sparta Prag skal spille med i Europa Leagues gruppespil i efteråret.

Efter et meget knebent nederlag til FC København i Champions League-kvalifikationen dystede det tjekkiske mesterhold med Dinamo Zagreb i Europa Leagues playoffrunde.

Kroaterne vandt 3-1 hjemme, men torsdag svarede Sparta Prag tilbage med 4-1 i returkampen, og holdets danske forsvarskrumtap Asger Sørensen markerede sig offensivt.

Efter 24 minutter steg stopperen således til vejrs og pandede et hjørnespark fra den tidligere FC Midtjylland-spiller Kaan Kairinen i nettet til 2-0.

Færøske Klaksvik, der overraskende stort med samlede sejre over Ferencvaros og Häcken i Champions League-kvalifikationen, går til gengæld glip af Europa League.

Norske Molde slog færingerne ud af Champions League, og torsdag blev andet møde med moldoviske Sheriff endestationen i Europa League, hvorfor Klaksvik i stedet spiller Conference League i efteråret.

Det gør norske Brann til gengæld ikke. Den danske forsvarsspiller Japhet Sery Larsen kom ellers ind fra anden halvlegs start og udlignede i slutfasen til 3-3 mod hollandske AZ Alkmaar.

Det gav 4-4 samlet i playoffopgøret, og sådan var det også efter forlænget spilletid, hvorfor opgøret skulle afgøres fra straffesparkspletten.

Her nettede indskiftede Jens Odgaard for AZ, mens den tidligere AaB'er Frederik Børsting blev skurk for Brann, da han misbrugte nordmændene sjette og sidste forsøg efter en redning af den tidligere FCK-keeper Mathew Ryan.

Club Brugge var lige ved at smide en 2-1-sejr fra første opgør mod Osasuna, da holdet kom bagud 0-2 i hjemmekampen.

Men brasilianeren Igor Thiago reducerede, og med den syvende træffer i sine seneste fem kampe sparkede landsholdsaktuelle Andreas Skov Olsen Club Brugge på 2-2 og dermed videre til gruppespillet i Conference League.