Danske ishockeymænd indleder VM-forberedelser med sejr

Odense
Ishockey venskabskamp: Danmark - Norge Første af to VM-forberedelseskampe mod nordmændene Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Efter to mål i første periode var de danske ishockeyherrer i front i hele kampen mod Norge.

VM i ishockey nærmer sig, og torsdag aften fik det danske landshold en godkendt oplevelse i en testkamp mod Norge.

På hjemmebane i Odense vandt Danmark med 3-1. Nick Olesen sørgede for at vise målnæsen frem med to scoringer allerede i første periode, mens Mikkel Aagaard afgjorde kampen kort før slutfløjt.

Norge har mulighed for revanche allerede lørdag, hvor Rødovre lægger is til den anden testkamp på to dage. Senere i april mødes de to nationer igen i Oslo, inden Danmark slutter VM-forberedelserne af mod Polen 7. maj.

De danske ishockeymænd skal spille VM i Tjekkiet fra 10. maj.

Danmark bragte sig i front efter knap ti minutter, da Nick Olesen modtog pucken lidt til venstre for det norske mål. Ganske ukompliceret satte han staven på og vinklede pucken ind bag den norske keeper.

Og den 28-årige frederikshavner, der spiller for svenske Oskarshamn, var i målhumør.

Med fire og et halvt minut igen af første periode tog han chancen fra distancen, og den tætte trafik foran mål spærrede udsynet for den norske keeper, som måtte lukke endnu en puck i nettet.

Norge reducerede i anden periode og satsede derfor på en udligning i slutminutterne. Men det gav bagslag.

Mikkel Aagaard opsnappede pucken, da Norge havde sendt målmanden i udskiftningsboksen, og så scorede han i tomt net med godt et minut igen.