Danske strandhåndbold-kvinder spiller sig i finale

Germany''s beach handball players Foto: Julia Nikoleit/Ritzau Scanpix

De danske kvinder er i finalen i strandhåndbold ved European Games, mens herrerne må nøjes med bronzekamp.

Det danske kvindelandshold i strandhåndbold er i finalen efter en sejr over de tyske verdensmestre i semifinalen ved European Games i Polen.

Senere torsdag møder danskerne i finalen Spanien, der vandt den anden semifinale over Norge.

Danskerne vandt i begge halvlege mod tyskerne og tog dermed en 2-0-sejr.

Tysklands kvinder har for mange nationer virket uovervindelige de sidste par år, så semifinalesejren er en stor præstation.

- Jeg kan næsten ikke sætte ord på det. Jeg har sjældent set os spille så flot angreb, lyder det fra landstræner Morten Frandsen Holmen i en pressemeddelelse efter kampen.

- Med både en skade og en tidlig udvisning i vores forsvar, bliver vi nødt til at sætte to relativt urutinerede angrebsspillere ind at dække op, og de gør det også enormt godt, udtaler han.

Tidligere på torsdagen tabte de danske herrer deres semifinale mod Spanien, efter en kamp der måtte ud i straffekast.

Herrernes medaljedrømme er dog ikke helt slukket, da de senere torsdag skal spille bronzekamp mod Portugal.

Det er første gang, at strandhåndbold er en del af programmet ved European Games, der har været holdt siden 2015.

Her kæmpes der om guld, sølv og bronze i Beach Sports Center i Tarnow, hvor der er plads til 2100 tilskuere.

I strandhåndbold spiller man to halvlege af ti minutter. Når halvlegen er forbi, er det hold, der har flest point, vinder af halvlegen. Hvis et hold vinder begge halvlege, vinder det altså kampen 2-0.

Hvis holdene vinder hver sin halvleg, afgøres kampen i en "shoot-out" - en solokamp mellem én spiller og målvogter ligesom straffekast.

Sådan "shoot-out" endte de danske herrer i mod Spanien i semifinalen.

Kvinderne kunne derimod tage sejren i ordinær spilletid.

Strandhåndbold, også kendt som beachhåndbold, adskiller sig på mange områder fra almindelig håndbold. Det handler knap så meget om hårde tacklinger og spilsystemer, men mere om flot teknisk spil.

Det kan være 360 graders piruetter, flyveparader eller vip til medspillere, som foretages på den sandede bane.