De Bruyne får Premier League-comeback og redder City

Newcastle
FBL-ENG-PR-NEWCASTLE-MAN CITY Foto: Oli Scarff/Ritzau Scanpix

Kevin De Bruyne scorede til 2-2 og lagde op til det afgørende mål, da Manchester City slog Newcastle.

Kevin De Bruyne fik lørdag comeback i Premier League efter fem måneders skadespause, og det blev afgørende for hans hold, Manchester City.

I et brag af en kamp var belgierens holdkammerater bagud med 1-2 på udebane mod Newcastle, da han efter knap 70 minutter blev skiftet ind.

Fem minutter efter sin indskiftning sørgede han med et tørt og fladt spark fra distancen for at bringe City på omgangshøjde, og i overtiden lagde han op til det afgørende mål.

Den 20-årige nordmand Oscar Bobb modtog en høj aflevering i feltet og sørgede med en lynhurtig dribling forbi målmanden for en 3-2-sejr.

Katastrofen blev dermed afblæst, og Pep Guardiolas tropper har fortsat to point op til Liverpool på førstepladsen. Newcastle er på tiendepladsen.

Det stod hurtigt klart, at det skulle blive en bemærkelsesværdig kamp. Allerede i andet minut sendte Sean Longstaff bolden i Citys net, men målet blev annulleret for offside.

Seks minutter senere måtte City skifte ud på keeperposten, da Ederson kom til skade. Han blev erstattet af Stefan Ortega, som skulle komme til at opleve nogle hårde minutter.

Men først var det City, der kom i front. Bernardo Silva modtog et indlæg midt i feltet efter 26 minutter og drejede kuglen i nettet bagom støttefoden.

Newcastle-spillerne ramte det røde felt, fordi de følte sig snydt for et frispark i opspillet til målet, som dog fik lov at stå.

Spillernes tænding ramte loftet efter målet, og tilskuerne på St James' Park fik smæk for skillingen. Og efter 35 minutter fik de et mål.

Nærmest i blinde sparkede Bruno Guimaraes bolden langt frem til Alexander Isak, som tog et enkelt træk ind i banen og flækkede læderet op i hjørnet.

To minutter senere fik Anthony Gordon en motorvej at løbe på op langs venstrekanten, og da han nåede feltet, tog han et træk ind i banen og krøllede bolden ind i den fjerne ende af målet. Sådan vender man en kamp.

I anden halvleg var det tydeligt, at Newcastle begyndte at kæmpe med kræfterne. City lagde et tungt pres på værterne, og det brændte på flere gange.

Efter 70 minutter fik Julian Alvarez en kæmpe chance midt i feltet, men han misbrugte. Kort forinden var Kevin De Bruyne kommet på banen, og det blev Citys redning.