Sport - Ritzau

DIF: EU-afgørelse er bekymrende læsning

DIF: EU-afgørelse er bekymrende læsning

DIF: EU-afgørelse er bekymrende læsning

Ritzau
Zuletzt aktualisiert um:
DIF og Team Danmark offentliggør de danske fanebærere til OL Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

DIF frygter, at torsdagens EU-dom vil spolere den konkurrencemodel, der tilgodeser bredden i idrætten.

EU-domstolen afsagde torsdag morgen dom, hvor det centrale punkt var, at Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) ikke havde lovhjemmel til at sanktionere de klubber, der havde intentioner om at deltage i udbryderligaen European Super League.

Afgørelsen er bekymrende læsning og sætter spørgsmålstegn ved nogle af de centrale principper i sporten om fair konkurrence, mener Danmarks Idrætsforbund (DIF).

- Det er et slag for den europæiske sportsmodel og det grundlæggende princip om, at mindre hold og hold fra mindre nationer kan drømme om at prøve sig mod de store, som vi for eksempel har oplevet med FC København i år, siger DIF-formand Hans Natorp.

- Vi kommer til at fortsætte vores kamp for fair konkurrence og en model, der tilgodeser bredden i idrætten. Det gør vi både med regeringen, de danske medlemmer af Europa-Parlamentet og med DBU og vores andre forbund.

I DIF er man også bekymret for den betydning, det kan have for bredden, hvis der åbnes for turneringsformer, der er drevet udelukkende på kommercielle vilkår.

- Én af de store styrker ved den europæiske sportsmodel er, at indtægterne fra de største turneringer også skal komme græsrodsforeningerne til gode. Et opgør med den model vil have store konsekvenser for breddeidrætten og for fødekæden i international idræt, siger Hans Natorp.

I en pressemeddelelse erklærer Divisionsforeningen sig på bølgelængde med DIF.

- Alle klubber skal have mulighed for at spille sig op igennem rækkerne fra seriefodbold til 3F Superliga og deltagelse i de europæiske klubturneringer. Fodbold skal afgøres på banen.

- Fodbold skal ikke være en lukket fest for de allerrigeste, der ikke længere tør deltage i en åben konkurrence, udtaler Divisionsforeningens Præsident Thomas Christensen.

Oprindeligt lagde A22 Sports, der står bag Super League-planerne, op til en lukket liga, men torsdag kom selskabet med et forslag, der skal rumme 64 klubber.

Her blev der lagt vægt på, at ingen klubber som udgangspunkt er permanente deltagere, og konceptet skal tælle tre ligaer, hvorfra der er op- og nedrykning.

/ritzau/

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Poul Harald Holm, Mirjam Fibiger Olesen, Ester Esmarch, Henrik Lydeking
„Kristendemokraterne: Tør i lytte til os lokale omkring grænsekontrollen?“