Dortmund kører Stuttgart over og slutter sløj stime

Dortmund
Borussia Dortmund - VfB Stuttgart Foto: Bernd Thissen/Ritzau Scanpix

Dortmund kom på ret kurs mod Stuttgart, mens Bayern München nedlagde Robert Skov og Hoffenheim.

For første gang i lidt over en måned kunne Borussia Dortmund lørdag gå fra banen med tre point i Bundesligaen.

Storholdet fra Ruhr-distriktet sluttede en lille stime af dårlige resultater, da det hjemme mod Stuttgart blev til en overbevisende sejr.

Dortmund vandt 5-0 efter at have ført 3-0 ved pausen. Allerede efter halvandet minut stod der 1-0 takket være et mål af Jude Bellingham, som også scorede til 4-0. Danske Nikolas Nartey kom på banen for Stuttgart i 57. minut.

Sejren, som var den første efter to nederlag og en uafgjort i de seneste tre kampe, gør, at Dortmund har 19 point efter 11 kampe på fjerdepladsen.

Det er tre point færre, end Bayern München har på andenpladsen. De forsvarende mestre vandt lørdag 2-0 over Hoffenheim, der havde Robert Skov på banen fra start. Hoffenheim er placeret på tabellens sjetteplads med 17 point.

Freiburg ligger nummer tre. Holdet vandt lørdag 2-0 over Jens Stage og Werder Bremen.

Et andet sted i Tyskland var der danskermøde, da Augsburg tog imod RB Leipzig. Førstnævnte startede med Mads Valentin Pedersen på banen, mens Yussuf Poulsen indledte kampen for Leipzig.

Ingen af danskerne endte med håneretten over den anden. Augsburg førte ellers 3-0, men tillod et stort comeback af Leipzig, der med tre scoringer inden for de sidste 20 minutter gjorde det til 3-3 og uafgjort.

Yussuf Poulsen kunne se sine holdkammerater hive det ene point hjem fra bænken efter at være blevet udskiftet i 59. minut. Mads Valentin Pedersen blev skiftet ud, da der stod 3-1 til Augsburg.

RB Leipzig og Augsburg ligger henholdsvis nummer 9 og 12, men med kun to point mellem sig.