Drømmemål giver Brasilien nedtur i VM-kvalifikationen

Brazil Venezuela Wcup 2026 Soccer Foto: Andre Penner/Ritzau Scanpix

Brasilien var på vej mod den ventede sejr over Venezuela, men blev bremset af en spektakulær udligning.

Brasilien var på vej mod den tredje sejr i lige så mange kampe i VM-kvalifikationskampe, men et venezuelansk drømmemål stoppede festen for de femdobbelte verdensmestre natten til fredag.

Blot fem minutter før tid udlignede den indskiftede angriber Eduard Bello bolden til slutresultatet 1-1 på et akrobatisk saksespark, der fangede den brasilianske målmand Ederson på flade fødder.

Afleveringen kom fra højre side fra Jefferson Saverino. Bello, der havde taget opstilling i straffesparksfeltet mellem to brasilianske stoppere. Han mødte bolden med ryggen til mål og flugtede den over sit eget hoved og ind i nettet.

Udligningen skabte vild begejstring hos de undertippede venezuelanere, der samledes i en jubelbunke ved det ene hjørneflag. Venezuela er den eneste af de ti nationer i den sydamerikanske kvalifikation, der aldrig har kvalificeret sig til en VM-slutrunde.

For Brasilien er det overraskende pointtab selvsagt en skuffelse. Alt så ud til at gå efter planen, da Gabriel Magalhães headede et hjørnespark i mål til 1-0-føring kort inde i anden halvleg.

Det rakte altså ikke til sejren, og dermed led Brasilien sit første pointtab i kvalifikationspuljen. Holdet har syv point efter tre kampe og er nummer to efter Argentina, der har maksimumpoint.

Vejen til VM er dog stadig meget lang i Sydamerikas maratonagtige kvalifikationsformat. Her skal alle ti hold møde hinanden to gange. Det giver hele 18 kampe til hver.

De seks bedste kvalificerer sig direkte til slutrunden.