FCK cementerer sejr mod Brøndby i undertal

Superliga: FC København - Brøndby IF Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Brøndby havde en skrækstart i Parken og tabte 1-3, selv om FC København kom i undertal i første halvleg.

Før søndagens brag i Parken havde Brøndby tre gange i streg ikke tabt til FC København på udebane.

Den statistik blev imidlertid ikke udbygget, da FCK grundlagde en sejr over ærkerivalerne med to mål inden for godt og vel det første kvarter.

Værterne blev decimeret til ti mand før pausen, og selv om FCK efterfølgende kæmpede med at holde fast i bolden, endte det med en 3-1-sejr til hjemmeholdet.

Mandskaberne lå side om side i tabellen forud for opgøret, men med de tre point trækker FCK fra Brøndby i subtoppen i tabellen.

Hjemmeholdets tilskuere i et udsolgt Parken kunne juble allerede efter få minutter, hvor Magnus Mattsson leverede et perfekt frispark til forsvarsspilleren Gabriel Pereira.

Brasilianeren, der spillede sit første derby, dukkede umarkeret op ved bageste stolpe og kunne med lethed pande bolden i mål.

Brøndbys Sebastian Sebulonsen havde slet ikke fokus på, at Pereira løb bag om ryggen på ham.

Gæsterne gjorde det kun værre for sig selv ti minutter senere, hvor Jacob Rasmussen i københavnernes felt nedlagde højrebacken Giorgi Gocholeishvili.

Dommeren blev kaldt ud til VAR-skærmen og valgte at pege på pletten.

Patrick Pentz kastede sig den rigtige vej i målet, men Kevin Diks placerede kuglen højt nok til, at den var uden for Brøndby-keeperens rækkevidde.

Med 2-0-føringen in mente stillede FCK, der ikke havde travlt, sig længere tilbage på banen, og Brøndby fik bedre fat.

Kort før pausen kom der malurt i bægeret for værterne, da venstrebacken Marcos Lopez blev tildelt et direkte rødt kort for at frarøve Brøndby en oplagt scoringsmulighed.

Assistmageren Mattsson blev omgående pillet ud til fordel for forsvarsspilleren Munashe Garananga.

Brøndby foretog offensive justeringer, og ind kom Nicolai Vallys i pausen, inden gæsterne efter en times spil fik reduceret.

Med et fladt indlæg fandt Sebulonsen angriberen Mathias Kvistgaarden, som kom først og styrede bolden i nettet inde i feltet.

Herefter blev det en svær mission for FCK, der i store dele af anden halvleg slet ikke formåede at komme på bolden.

Men selv om holdet led, kunne Mohamed Elyounoussi med et kvarter tilbage på uret cementere sejren med en scoring til slutresultatet 3-1 efter en hurtig omstilling.

FCK skulle således blot bruge én chance i anden halvleg til at få nettet til at blafre endnu en gang.

Den indskiftede Nicolai Vallys måtte mod slutningen af kampen forlade banen igen. Han har kæmpet med en skade i længere tid, men fik comeback i den seneste spillerunde mod Randers FC.