FCK får has på genstridig modstander fra Gibraltar

Superliga: Lyngby Boldklub - FC København Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Først efter mere end en time var FCK så meget foran, at FCB Magpies umuligt kunne komme tilbage.

FC København var flere niveauer bedre end sin modstander, da klubben torsdag trådte ind i kvalifikationen til Conference League, men den endelige afgørelse faldt først efter mere end en time.

I ydmyge rammer på hjemmebane kæmpede den lille klub FCB Magpies fra Gibraltar bravt, men måtte give fortabt i anden halvleg, hvor FCK for alvor fik hul igennem og vandt 3-0.

Dermed skal FCK falde fuldstændig fra hinanden i returkampen i København i næste uge for at misse avancementet til kvalifikationsturneringens tredje runde.

Vinder FCK samlet, skal klubben møde enten FC Banik Ostrava fra Tjekkiet eller FC Urartu fra Armenien.

Trods besværlighederne var der altså ikke tvivl om, hvem der var bedst i brandvarme Gibraltar, hvor temperaturen nåede op over 30 grader.

FCK lagde fra første minut et tungt pres på hjemmeholdet, som så ud til at være tilfreds med at stå langt tilbage på banen.

Værterne kæmpede benhårdt for at holde FCK fra chancer, og det lykkedes uden de store problemer i den første halve time. FCK havde svært ved at finde løsningerne over for betondefensiven, men pludselig lå kuglen i nettet.

Magnus Mattsson sendte Mohamed Elyounoussi i dybden, og nordmanden scorede stensikkert fra den helt frie position.

Magpies var dog ikke sådan at ryste. Værterne kæmpede videre, og lige før pausen sværmede de om det danske felt. Men FCK-spillerne blokerede de mest seriøse tilnærmelser, inden en afslutning røg langt forbi mål.

Det lignede et spørgsmål om tid, før Magpies-spillerne begyndte at løbe tør for kræfter, men de holdt stand langt ind i anden halvleg, hvor kampbilledet fortsatte.

Værterne stod med 11 mand bag bolden og lod FCK om at skabe kampen, og det havde københavnerne svært ved. Først efter mere end en time kom den anden scoring i kampen.

Viktor Claesson havde placeret sig ved den ene stolpe, hvor bolden landede efter et indlæg, og så var FCK på 2-0.

3-0 blev det få minutter senere, da Victor Froholdt fikst skubbede bolden med sig med hovedet og sendte den i nettet.