FCM kravler til tops med FCK efter uskøn sejr over AGF

Herning
Superliga: FC Midtjylland - AGF Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det var bestemt ikke kønt ret meget af vejen, men de tre vitale point blev bjærget for FCM hjemme mod AGF.

FC Midtjylland holder trit med FC København i toppen af Superligaens mesterskabsspil, efter at holdet søndag aften slog AGF 2-1 i Herning.

AGF, som torsdag tabte pokalfinalen til Silkeborg, bed pænt fra sig i en lidet velspillet affære, men FCM var det stærkeste hold.

Sejren sender FCM op på 58 point. Samme antal har FCK efter søndagens derbysejr i Brøndby. Brøndby er to point efter i tabellen.

De pokalslagne AGF'ere havde ikke så meget at byde ind med i kampens indledning. Det var til at få øje på, at FCM havde mere at spille for i opgøret.

Alligevel skulle der er en større brøler i gæsternes defensiv til at give FCM føringen.

Målmand Bailey Peacock-Farrell og Nicolai Poulsen glemte at snakke sammen midtvejs i halvlegen, og så landede et indlæg tæt under mål for fødderne af Gue-Sung Cho. En let scoring for sydkoreaneren.

Efter godt en halv time udbyggede Mads Bech Sørensen føringen. Han var blevet fremme efter et hjørnespark og sparkede fint bolden ind fra en spids vinkel.

Scoringen så ud til at vække AGF'erne lidt. De kom bedre med og begyndte at true midtjydernes mål mere.

Kort før pausen førte det til en reducering ved Tobias Anker på en dødbold, og lige efter var det faktisk tæt på en udligning.

Der var chancer til begge hold, men spillemæssigt lod anden halvleg meget tilbage at ønske.

I lange perioder dominerede dueller og fejlafleveringer fra begge hold billedet i en uskøn affære.

FCM havde et par store chancer for at lukke opgøret, men stolpen stod i vejen for både Cho og angrebsmakker Djú Franculino.

AGF lurede hele tiden på den chance, som kunne bringe et point med hjem til Aarhus, men scoringen kom aldrig.