FCN straffer AGF-fejl og er tilbage på førstepladsen

Aarhus
Superliga: AGF - FC Nordsjælland Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

FC Nordsjælland holder fast i Superligaens førsteplads efter en 3-2-sejr over AGF i jævnbyrdigt opgør.

FC Nordsjælland holdt fast i Superligaens førsteplads, da holdet ude mod AGF vandt 3-2 på Ceres Park i ottende spillerunde.

Kampen bølgede flere gange frem og tilbage, og i perioder sled begge hold med at skabe de store chancer.

I sidste ende trak gæsterne fra Farum det længste strå og har nu 19 point i front, mens AGF ligger nummer fem med 13 point.

FCN startede kampen bedst og lod ikke AGF komme til mange chancer.

Derfor var det også fortjent, da Ernest Nuamah hurtigt bragte gæsterne foran. Det offensive talent modtog en høj aflevering over AGF's forsvar og sparkede nemt bolden i mål efter ni minutter.

AGF forsøgte efter den sløje start at lægge et bedre pres på gæsterne, der klart havde bolden mest. Pludseligt dukkede angriberen Sigurd Haugen op i feltet på et fladt indlæg og udlignede til 1-1 efter 28 minuttes spil.

FCN's offensive profil Andreas Schjelderup sparkede sikkert bolden i mål på et straffespark kort før pausen og gjorde det til 2-1. Straffesparket blev dømt efter hånd på bolden.

Fra anden halvlegs start fandt AGF igen presset frem og fik samtidig lukket bedre af for kontraangreb den anden vej.

Kampen blev dog hurtigt meget jævnbyrdig med spil midt på banen uden de store chancer.

FCN lukkede kampen trods et tungt pres fra hjemmeholdet, da midtbanespilleren Lasso Coulibaly med sit første Superliga-mål bragte gæsterne på 3-1 med ti minutter igen.

Den nytilkomne angriber Sebastian Grønning reducerede i overtiden for hjemmeholdet til 2-3.