Formstærke fynboer kupper ismestrene og nærmer sig toppen

Aalborg
Metal Ligaen: Rungsted Seier Capital - Odense Bulldogs Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Giftige Jesper Thörnberg scorede tre gange, da Odense overraskede med en udesejr i Aalborg.

Efter nogle tunge år er der for alvor ved at komme forårsstemning omkring ishockeyen i Odense.

Odense Bulldogs har gang i sit bedste grundspil i en årrække, og målt på formen alene er det efterhånden ikke urealistisk at forestille sig fynboerne helt i toppen af tabellen for Metal Ligaen.

Tirsdag aften leverede træner Paul Thompsons tropper et brag af et resultat ved at tage til Aalborg og besejre de regerende danmarksmestre med 5-3.

Målt på de seneste ti kampe er Odense nu ligaens bedste hold.

Fynboerne var ellers bagud før tredje periode, men scorede tre gange i de sidste 20 minutter og vendte kampen på hovedet. Den svenske måltyv Jesper Thörnberg havde en hovedrolle med tre fuldtræffere.

Med de to første udlignede han til henholdsvis 2-2 og 3-3, og med den sidste afsluttede han målscoringen i tomt bur, da Aalborg havde taget målmand George Sørensen ud.

3374 tilskuere kunne konstatere, at de normalt så stabile nordjyder pludselig er havnet i en mindre hjemmebanekrise. Det er således blevet til tre nederlag på stribe på egen is.

Resultatet betyder, at tabellens fire øverste hold klumper sig yderligere sammen.

Odense er nu nummer tre med 61 point. Det er tre færre end Aalborg, der har yderligere et point op til førende Herning. Sønderjyske er nummer fire med 59 point.