Formstærke midtjyder giver Odense første sæsontab

Odense
CL kvindehåndbold: Ikast Handbold - Vipers Kristiansand Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

Ikast Håndbold imponerede i storkampen mod DM-sølvvinderne, der efter fem sejre i træk fik spoleret sin stime.

Odense Håndbold og Team Esbjerg har siddet tungt på toppen af dansk kvindehåndbold i de senere år. Men noget tyder på, at de to storhold får kamp til stregen i denne sæsons guldjagt.

Ikast har nemlig stablet et særdeles slagkraftigt hold på benene, der har imponeret voldsomt i Champions League. Onsdag aften fik det også sat et stort udråbstegn i den hjemlige liga.

På udebane vandt Ikast med 34-30 over Odense i en intens og meget seværdig kamp, der spolerede fynboernes fine sæsonstart med maksimumpoint efter fem kampe.

Ikast viste sig fra start som en ligeværdig modstander, og første halvlegs jævnbyrdighed bekræftede, at det var to af landets stærkeste hold, der stod over for hinanden.

Gæsterne startede stærkt, inden Odense tog over og styrede begivenhederne det næste kvarters tid.

Fynboerne førte 14-10, da Ikast-træner Kasper Christensen satte 19-årige Julie Scaglione på banen for at ruske lidt op i angrebsspillet.

Stortalentet brændte sine første to afslutninger på Althea Reinhardt, men midtjyderne fik alligevel genstartet målscoringen, og da haluret truttede spillerne til pause, var stillingen helt lige igen, 15-15.

Også i anden halvleg fulgte Ikast med. Hver gang Odense truede med at trække fra, strammede gæsterne skruen.

Mens Ingvild Bakkerud bombede en stribe mål ind fra bagkæden blev Odense-føring på 22-19 forvandlet til 26-24 gæsterne.

To Odense-udvisninger med 14 sekunders mellemrum fik tilskuerne op af sæderne. Men Ikast-spillerne bevarede roen, og når det kneb, kunne de altid spille bolden ud til Emma Friis, der var en sikker afslutter fra venstre fløj.

Hjemmeholdet havde i slutfasen brug for et par Ikast-fejl for at holde håbet i live, men de kom aldrig. I stedet kunne Bakkerud afslutte målscoringen med sin ottende fuldtræffer.

Med Odenses nederlag er Team Esbjerg eneste hold med maksimumpoint efter seks kampe. Mestrene vandt tidligere onsdag sikkert med 32-23 på udebane over Aarhus United.