Fredericia slider sig til kneben sejr over Skjern

Fredericia
Herrehåndbold 2. DM finale Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Fredericia HK vandt duellen mellem sidste sæsons nummer to og tre i landets bedste håndboldrække.

Håndboldherrerne fra Fredericia HK rejste sig søndag fra en skidt sæsonstart i landets bedste række.

På hjemmebane hentede sidste sæsons sølvvindere en hårdt tilkæmpet sejr på 29-28 over Skjern.

Cheftræner Gudmundur Gudmundssons Fredericia-hold indledte for en uge siden ligaen med et nederlag til TTH Holstebro, og det så længe sort ud søndag aften mod Skjern.

Med fem minutter tilbage bragte Evgeni Pevnev værterne foran med 26-25, og det lykkedes i slutfasen at holde afstanden.

Med halvandet minut tilbage øgede Martin Bisgaard til 29-27 og sikrede reelt Fredericia sejren.

De to hold fulgtes ad i en tæt indledning, men stille og roligt begyndte de vestjyske gæster at oparbejde et forspring.

Uden for alvor at spille sig ud kom Skjern foran med 8-4 efter et kvarters spil, hvilket mest skyldtes famlende og til tider svagt offensivt spil fra hjemmeholdet.

Fredericia viste i glimt kvaliteten, og på mindre end tre minutter blev der reduceret tre gange i træk til 7-8.

Skjern trak igen fra frem mod pausen, hvor der blev slået et hul på tre mål, før værterne igen viste offensivt bid. Cubanske Reinier Taboada reducerede to gange for Fredericia til pausestillingen 11-12.

Især Taboada og Anders Martinusen tog et stort ansvar for hjemmeholdet, mens keeper Thorsten Fries også bidrog med gode redninger i en lovende indledning på anden halvleg.

Men igen fik Skjern slået et hul på to mål, før Fredericia satte ind med en stærk slutspurt.

Som sølvvinder deltager Fredericia også i Champions League. I midtugen tog østjyderne hul på gruppespillet med et nederlag på udebane til rumænske Dinamo Bucuresti.