GOG på cruise control nedlægger ligaens agterlanterne

Herning
Herrehåndbold: GOG - Bjerringbro-Silkeborg. Første ligakamp i den nye sæson. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Mestrene fra GOG imponerede ikke, men det rakte til en komfortabel sejr ude mod HC Midtjylland.

De forsvarende mestre fra GOG fortsætter den pointmæssigt perfekte indledning på HTH Herreligaen, men det var ikke, fordi fynboerne leverede en stor indsats i udekampen mod HC Midtjylland.

Herningenserne indtager jumbopladsen i ligaen, men bed flot fra sig, da GOG vandt søndagens opgør med 33-29.

Det er nogle knebne sejre, GOG har hevet i land i de tre første kampe, men det er stadig blevet til de maksimale seks point.

Det tegnede lyst for gæsterne, da Kasper Kildelund efter ti minutters spil bragte fynboerne på 7-4, men midtjyderne gav ikke slip.

De fik kontakt igen kort efter, og det var kun en scoringspause på tre minutter op til pausen for HCM, der gjorde, at GOG var foran halvvejs.

Føringen på 15-13 blev især hjulpet på vej af målmaskinen Jerry Tollbring, der stod for seks træffere i de første 30 minutter.

I anden halvleg bød flere spillere ind offensivt for GOG, og det gjorde det for svært for hjemmeholdet at holde sig inde i kampen om point.

Selv om GOG aldrig fik lov til at stikke af, så var gæsterne i fin kontrol hele vejen og lod aldrig HCM få troen på, at sæsonens første point var inden for rækkevidde.

Søndagens to øvrige kampe i ligaen blev tætte opgør, som først fandt sine vindere til allersidst.

I Holstebro blev Nikolaj Markussen helten, da han i kampens sidste sekund sendte bolden i nettet til TTH-sejr på 28-27 over Skanderborg Aarhus.

Det var TTH's første sejr i sæsonen, mens Skanderborg Aarhus fortsat er uden point.

Sønderjyske lå til at tage i hvert fald et enkelt point hjemme mod Bjerringbro-Silkeborg (BSH), da man førte med et enkelt mål halvandet minut før tid.

BSH fik udlignet, og da Sønderjyske brændte i næste angreb kunne Alexander Lynggaard hive sejren på 24-23 hjem til gæsterne med et mål to sekunder før tid.

Dermed har BSH fire point efter tre kampe, mens sønderjyderne forbliver på to point.